Hans Smulders ontvangt gouden speld van KNVB

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Uden is Hans Smulders door de KNVB gehuldigd en heeft hij namens de voetbalbond de gouden speld mogen ontvangen. Hans is meer dan 30 jaar wedstrijdsecretaris van FC Uden. Dit was voor de KNVB dan ook de perfecte gelegenheid om hem de meer dan terechte onderscheiding op te spelden.

Hans nam in 1988 het wedstrijdsecretariaat over en heeft er vanaf het begin zijn tanden in gezet. Destijds was dat met name het wekelijks klaarmaken van het FC Uden bulletin, waar de wedstrijden van het opvolgende weekend in stonden vermeld, met de aanvangstijden en vertrektijden. Ook de uitslagen van de gespeelde wedstrijden stonden vermeld. Omdat de bul op maandagmiddag verspreid moest worden en dan al gekopieerd moest liggen bij de bezorgers, vroeg dat wel het nodige van Hans. Toon Biemans, de voorzitter in die periode, heeft hem op de nieuwjaarreceptie toegesproken. In een overvolle kantine werd het voor Hans goed bewaarde geheim, in het bijzijn van zijn familie, overhandigd.

Piet van der Rijt is tijdens de nieuwjaarsreceptie door voorzitter Marco Hol uitgeroepen tot Lid van Verdienste van FC Uden. Piet heeft jarenlang het onderhoud van de velden verzorgd. Met enorm veel passie heeft hij de konijnen doen verjagen, heeft hij met zijn zakmes het nodige onkruid uit de wedstrijdvelden gesneden en heeft hij menig mol gevangen. Omdat zijn fysieke gesteldheid langzaam achteruit gaat, was de nieuwjaarsreceptie voor FC Uden de perfecte gelegenheid hem te bedanken voor zijn tomeloze inzet gedurende de jaren. Tot slot zijn Michiel Mudde, Lars Housen, Peter Housen en Habsy Ortmans in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig lidmaatschap.

Meer berichten