Mixtoernooi in Terra Victa Odiliapeel

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | In gemeenschapshuis Terra Victa in Odiliapeel werd van maandag 10 januari tot vrijdag 14 januari het Mixtoernooi gehouden. Het is een toernooi over drie verschillende biljartdisciplines. Elke deelnemer speelde zes partijen Driebanden, zeven partijen Bandstoten en zeven partijen Libre. 

Eerst werden er twee voorrondes gespeeld, en omdat er gespeeld wordt in een A en een B-poule krijgt elke speler de kans om te winnen. Daarna werden de kwartfinale, halve finale en finale gespeeld in het knock-out systeem. Op vrijdag werden de finales gespeeld.

Piet Smits en Wim Opheij streden om de 3e en 4e plaats in de A-poule. Het was een spannende strijd die door Piet werd gewonnen. Hij behaalde een scorepercentage van 135,000% en werd dus derde. Wim werd 4e met een scorepercentage van 90,476%. In de B-poule speelden Martien Meggelaars en Wim van der Pol tegen elkaar. Wim speelde een mooie wedstrijd en behaalde met 13 caramboles een mooi resultaat van 144,444% en werd 3e. Martien behaalde een scorepercentage van 72,727% en werd dus 4e.

Hierna werden de finales gespeeld om de 1e en 2e plaats. In de B-Poule speelden Marinus Verwegen en Piet van Hoenselaar om de 1e en 2e plaats. De heren gaven elkaar niet veel toe. Ze hadden goede voorrondes gespeeld en moesten allebei 15 caramboles maken. De strijd ging lange tijd gelijk op maar in de laatste beurt lukte het Piet om toch 1 carambole meer te maken dan Marinus. Piet werd dus winnaar van de B-poule, Marinus werd 2e in de B-poule. In de A-Poule ging de strijd tussen de 2 winnende spelers van de halve finale, Jo Straatman en John van der Zanden. Ook door deze heren waren in de voorronden goede resultaten bereikt. Jo moest 22 caramboles maken en John maar liefst 37. Voor beide heren een flinke klus, ze konden het aantal caramboles niet maken. Uiteindelijk won Jo met 22 caramboles en een scorepercentage van 95,455%, John behaalde met 25 caramboles een scorepercentage van 67,568%

Jo Straatman won in de A-poule van het Mixtoernooi 2019 en Piet van Hoenselaar won de wisselbeker in de B-poule. Ze kregen bij de prijsuitreiking de wisselbeker overhandigd. Deze werd uitgereikt door de penningmeester van de KBO, Jan van Driel. De winnaars kregen een mooi pakketje vlees uitgereikt dat was verzorgd door Supermarkt Coop van Buel in Odiliapeel. 

Hoogste scorepercentage in dit toernooi werd in de A-poule behaald door John v.der Zanden met een scorepercentage van 209,524%
Hoogste scorepercentage in dit toernooi werd in de B-poule behaald door Jan Rovers met een scorepercentage van 214,286%
Hoogste aantal caramboles in 1 beurt werd in de A-poule gemaakt door Gerrit Jansen met 78 caramboles
Hoogste aantal caramboles in 1 beurt werd in de B-poule gemaakt door Piet v. Hoenselaar  met 23 caramboles.

Meer berichten