Verkiezing sportkampioenen jeugd 2018 in gemeente Bernheze

  •   keer gelezen   Sport

De sportkampioenen jeugd 2018 en sportman, sportvrouw, sportploeg en sportvrijwilliger van 2018 zijn vandaag bekendgemaakt in Loosbroek.

Sportvrijwilliger jeugd werd Johan Bijl uit Vorstenbosch. Sinds jaar en dag is hij betrokken bij Vorstenbossche Boys: begonnen als jeugdleider bij het pupillenteam van zijn zoon, daarna leider van diverse seniorenteams. Hij staat al 30 jaar aan de kassa bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal en heeft vanaf 1987 zitting in het bestuur van supportersclub 'De Geel-Zwarten. Vanaf zijn pensioen is hij lid van de maandagmiddagploeg die wekelijks vele (onderhouds)werkzaamheden verricht op en rond het sportpark.
Sportman jeugd van het jaar werd Robin van den Hogen uit Heesch. Hij werd Nederlands kampioen luchtgeweer staand, 3-houdingen en liggend. Daarnaast werd hij afdelingskampioen, districtskampioen en hij won de landelijke junioren kampioenschappen in zijn klasse. Zijn uiteindelijke doel is Nederland te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.
Sportvrouw jeugd werd Silke Oldenkamp uit Nistelrode. Ze werd Zuid-Nederlands kampioen voor junioren B met atletiek/hoogspringen. Sportploeg jeugd werd Korfbalvereniging Altior C1. Dit team is zowel in de zaal als op het veld ongeslagen kampioen geworden. Beide keren hebben ze ook op het NK gestaan, waarvan kampioen op het veld.

Meer berichten