Wielervereniging Uden neemt afscheid van interim bestuur

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Tijdens de algemene ledenvergadering van de Wielervereniging Uden keek de kersverse voorzitter Twan van de Brand met trots terug op de afgelopen periode van twee jaar. De vereniging was op sterven na dood. Een aantal oud-bestuurders en wielerliefhebbers, waar onder Mari Fransen, Theo Jansen, Jan van Geelkerken en Cora Fransen namen het heft in handen om de 45 jaar geleden mede door hen opgerichte vereniging in stand te houden. Afgelopen week werd afscheid genomen van de nog zittende interim bestuursleden Cora, Jan en Theo.

Voor hun inzet werden ze benoemd tot erelid van de vereniging. De actie van het interim bestuur heeft resultaat gehad de vereniging telt nu 24 jeugdleden en enkele senioren. Mede door de inspanning van deze personen is de vereniging voor Uden behouden en werd de Ronde van Uden weer georganiseerd. Ook werd er op zondag 13 januari een nationale Jeugdveldrit gehouden in de bossen van Uden/Zeeland. Tijdens deze wedstrijd wisten twee jeugdleden, Jason van de Beeten en Tiemen van der Meer, zich te plaatsen voor het Nederlands kampioenschap en behaalde hierbij een respectievelijke 16e en 24e plaats tijdens het NK.

Het nieuwe bestuur onder voorzitterschap van Twan van de Brand is nu met vijf personen volledig bezet en gaat enthousiast verder met het uitbouwen van de vereniging. 

Meer berichten