MHV'81 was thuis in een spannende handbalderby te sterk voor Habo'95. (foto: MHV'81)

MHV'81 vergroot gat aan kop na krappe derbyzege op Habo'95

Sport 826 keer gelezen

MILL | De handbalsters van MHV'81 hebben een reuzenstap richting het kampioenschap in de hoofdklasse gezet. De Millse dames versloegen in een spannende derby nummer twee Habo'95 uit Boekel met 27-26. Daarmee vergrootte MHV'81 de voorsprong aan kop naar vijf punten.

In een volledig gevulde sporthal, waar veel supporters van beide ploegen aanwezig waren, scoorde MHV de openingstreffer. Vervolgens bleef de stand redelijk gelijk opgaan. De Millse formatie kon de voorsprong niet overtuigend uitbouwen. Via 5-4, 8-5 en 11-10 gingen beide ploegen de kleedkamer in met 14-12 voorsprong. In de tweede helft liep MHV'81 aanvankelijk snel uit naar 18-13 en 25-20, mede door vijf goals van Camerin vsan Eeten. Daarbij stonden Liz Jansen en Meike Weren verdedigend hun mannetje. Met een marge van vijf leek de wedstrijd gespeeld, maar in de laatste tien minuten kwamen de gasten uit Boekel echter terug tot 25-25. Met twee mooie breaks wisten de formatie van de coaches Rob van den Akker en Bas de Gier de overwinning toch op hun naam te zetten.
Door de derbyzege kan MHV'81 het kampioenschap in de hoofdklasse, en daarbij behorende promotie naar de tweede divisie, ruiken. Met nog vier duels te spelen, is de marge met Habo'95 nu vijf punten. Op zondag 17 februari speelt MHV'81 de uitwedstrijd tegen VHC in Valkenswaard.