Maak kennis met Toer Wieler Club Volkel
Maak kennis met Toer Wieler Club Volkel

Doe fietservaring op met Start2Bike van TWC Volkel

  •   keer gelezen   Sport

VOLKEL | Altijd al willen fietsen? Misschien fiets je zelf al maar wil je graag in groepsverband fietsen? In de maand april biedt TWC Volkel je de mogelijkheid om als wielrenner kennis te laten maken en mee te fietsen met hun Toer Wieler Club Volkel.

Heb je al wat fietservaring dan bepalen jullie met elkaar welke zaterdag of zondag groep het beste bij je past. Rijden in een groep is best even wennen. Als het nodig is en je dit wenst koppelt de wielervereniging je aan een coach, die je gedurende een aantal ritten begeleidt en praktische tips geeft. Heb je weinig of misschien helemaal geen fiets ervaring? Dan is het concept Start2Bike misschien een interessante optie. Gedurende vier cursus dagen ga je met een groep startende fietsers op pad. Je rijdt in een rustig tempo en de technieken worden je bijgebracht om goed en veilig te kunnen rijden in een groep. Er is aandacht voor goed sturen, vooruit kijken, communiceren in een groep, schakelen en remmen. Na vier tot zes weken ben je in staat zo'n 50 tot 60 kilometer probleemloos in een redelijk tempo te kunnen fietsen.

Cursusdagen
De cursusdagen zijn op zaterdag 23 en 30 maart en zaterdag 6 en 13 april vanaf 9.30 uur tot en met 12.30 uur met als startpunt de Brabantse Hoeve in Volkel. Heb je (nog) geen fiets? Dan biedt TWC Volkel je mogelijkheden om tijdelijk een fiets en fietshelm in bruikleen te nemen. Interesse? Stuur een mail met je contactgegevens naar info@twcvolkel.nl.

Meer berichten