In het sportpark wordt een afwisselend, bochtig en grotendeels onverhard parcours uitgezet
In het sportpark wordt een afwisselend, bochtig en grotendeels onverhard parcours uitgezet

Sportpark Uden decor voor finale Keiencrosscompetitie

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Atletiekvereniging De Keien houdt aanstaande zondag in het sportpark van Uden de Parkcross. De Parkcross is de vierde en afsluitende wedstrijd van de Keiencrosscompetitie.

De afgelopen maanden hebben deelnemers aan de crosscompetitie punten kunnen verzamelen tijdens de PNEM-cross, Bedafcross en de Pannekoekenbakkercross. De drie beste resultaten uit vier crossen bepalen de eindscore in het klassement. Bij de vrouwen heeft Marlin van Hal uit Langenboom het eindklassement al in haar voordeel weten te beslissen. De strijd om de overige podiumplaatsen ligt nog open. Bij de mannen is het erg spannend aan de kop van het klassement. Tijdens de Parkcross zal hier beslist worden wie na afloop op het podium mag staan. Tijdens de cross zal Dweilorkest De Klankentappers uit Uden voor een gezellig deuntje zorgen.

De Parkcross begint om 10.00 uur met de pupillenwedstrijden, gevolgd door wedstrijden voor junioren in verschillende leeftijdscategorieën. De wedstrijd voor junioren A/B, recreanten en wedstrijdlopers begint om 10.45 uur. Deelnemers kunnen finishen na iedere ronde (1.780 meter) met een maximum van 6 ronden (10.680 meter). Inschrijven voor de Parkcross is mogelijk tot een kwartier voor de start bij het wedstrijdsecretariaat in het atletiekstadion. Iedereen die van hardlopen houdt kan deelnemen. De inschrijfkosten bedragen 5 euro voor recreanten en junioren A/B. Overige junioren en de pupillen betalen 3 euro per persoon. Deelnemers kunnen parkeren, omkleden en douchen bij atletiekstadion De Kuip. In de kantine is na afloop van de wedstrijd de prijsuitreiking. Meer info: www.dekeienatletiek.nl.

Meer berichten