Marlin van Hal en Jean Pierre Hoeboer eindwinnaars Keiencrosscompetitie

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het Sportpark van Uden was afgelopen zondag het decor van de Parkcross, de afsluitende wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. Bij de vrouwen werd na drie crossen de ongeslagen Marlin van Hal al uitgeroepen tot eindwinnares. Bij de mannen zou de beslissing pas gaan vallen tijdens de Parkcross.

De Keiencrosscompetitie startte eind november met de PNEM-cross, gevolgd door de Bedafcross begin januari en de eerste editie van de Pannekoekenbakkercross vorige maand. Zondag klonk het startschot voor de vierde en afsluitende wedstrijd, de Parkcross. Deelnemers konden tijdens deze vier wedstrijden punten verzamelen, waarvan de drie beste resultaten meetelden voor het eindklassement.

Regen en wind zorgden voor herfstachtige omstandigheden in het Udense sportpark. Maar vele fanatieke hardlopers trotseerden de elementen en verschenen aan de start van de Parkcross. Rood witte linten sierden het sportpark en markeerden het bochtige en vrijwel onverharde parcours, wat er ondanks de vele regen van de afgelopen dagen keurig bij lag. Dweilorkest De Klankentappers uit Uden zorgde voor opzwepende muzikale ondersteuning voor de lopers. Als eerste gingen de jongste pupillen van start, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. Om 10:45 uur klonk het startschot voor de oudste junioren en de senioren, voor hun wedstrijd van maximaal zes ronden (10.680 meter).

Ramona Sour liep bij de vrouwen comfortabel naar de overwinning in een tijd van 46:45, gevolgd door Bianca van Vugt (50:05) en Haske Saers (50:49), wat een volledig Keienpodium betekende. Met haar overwinning stelde Sour haar tweede plaats in het eindklassement veilig achter eindwinnares Marlin van Hal, die zondag niet aan de start verscheen. Bianca van Vugt behaalde net als vorig jaar de derde plek in de eindrangschikking.

Bij de mannen kwam een handvol lopers nog in aanmerking voor een podiumplek in de crosscompetitie. Keienloper Jean Pierre Hoeboer had op voorhand de beste papieren en maakte dat tijdens de wedstrijd ook waar. In een goed opgebouwde race bleef hij zijn belagers voor en kwam als eerste over de streep in een tijd van 39:32. Achter Hoeboer finishte Nicky Verhoeven uit Wijchen als tweede (39:49), gevolgd door Keienlid Peter Mijsberg (40:17). In het eindklassement pakte Jean Pierre Hoeboer de eindoverwinning. De tweede plek ging naar Maarten Vissers en Dennis Hopman wist beslag te leggen op plaats drie.

De volledige uitslag van de Parkcross is te vinden op www.uitslagen.nl, het eindklassement van de Keiencrosscompetitie is terug te vinden op de website van De Keien.

Meer berichten