Winnaars Bandstoottoernooi 2019. V.l.n.r. : 4e t/m 1e plaats B-Poule, 1e t/m 4e plaats A-Poule
Winnaars Bandstoottoernooi 2019. V.l.n.r. : 4e t/m 1e plaats B-Poule, 1e t/m 4e plaats A-Poule

Uitslag biljartkampioenschappen Bandstoten Odiliapeel 2019

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Van 11 maart tot 15 maart werd het Bandstoottoernooi gehouden in de soos van Terra-Victa voor biljarters die lid zijn van I.V.O. of  KBO Odiliapeel.

Er werd gespeeld in een A-poule en een B-poule. Op maandag en woensdag middag werden de voorrondes gespeeld. Door elke speler 2 keer te laten spelen kregen ze allemaal een goede kans om te winnen. Op donderdag werden de kwartfinales en halve finales gespeeld in het knock-out systeem en daarna werd gepeeld om de 3e en de 4e plaats in de A en de B-poule. In de A-poule gingen Willy v/d Burgt en Arie v. Vonderen de strijd aan met elkaar waarbij Willy de partij met 34 caramboles en een scorepercentage van 154,545% heeft gewonnen. Hij behaalde hiermee de 3e plaats. Arie bereikte met 18 caramboles een scorepercentage van 128,571% en behaalde dus de 4e plaats. In de B-poule namen Lamber Cuppen en Bert Nabuurs het tegen elkaar op in de wedstrijd om de 3e en 4e plaats. Na een spannende strijd was het Lamber gelukt om 14 keer te scoren en eindigde hij met een scorepercentage van 127,273% waardoor hij 3e werd.  Bij Bert wilde het niet zo goed lukken. Hij bereikte een scorepercentage van 66,667% en werd 4e. 

Op vrijdagmiddag werd de Finale om de 1e en 2e plaats gespeeld. In de A-poule gingen Albert v. Roosmalen en Dries de Groot de strijd aan met elkaar. Deze werden gespeeld aan de hand van de resultaten die ze in de voorrondes hadden gescoord. Beide heren hadden goede voorrondes gespeeld dus moesten ze flink wat caramboles maken. Het lukte Albert om enkele mooie series te maken en uiteindelijk lukte het hem om 43 keer te scoren en bereikte hij een scorepercentage van 179,167%. In de 1e helft kon Dries weinig caramboles maken maar daarna lukte het hem om enkele mooie series te scoren waardoor hij met 52 caramboles uiteindelijk een scorepercentage van 115,556% behaalde maar dus toch zijn meerdere moest erkennen in Albert, die overtuigend winnaar werd van de A-poule in het Bandstoottoernooi.

Theo de Loyer enAntoon Schaap speelden in de finale van de B-poule om de 1e en 2e plaats. Ook hier werd gespeeld met het resultaat van de voorrondes waarin bijzonder goed was gescoord. Dit werd een bijzonder spannende strijd, telkens stond de ander op voorsprong.  Het lukte Theo om 14 caramboles te maken en hij bereikte een scorepercentage van 116,667%. Hierdoor won hij nipt van Antoon Schaap want die scoorde 13 keer en behaalde dus een scorepercentage van 86,667%. De mooie vleesprijzen die waren verzorgd door Coop van Buel en de wisselbeker werden tijdens de prijsuitreiking overhandigd uit handen van de voorzitter van de I.V.O, Henk Jans. De winnaars werden gefeliciteerd met het behaalde succes.

De hoogste serie van 15 caramboles werd in de A-poule gemaakt door Dries de Groot. In de B-poule maakte Marinus Verwegen en Willy Kerstens de hoogst serie met 6 caramboles. De beste partij werd in de A-poule gespeeld door Willy v/d Burgt. Hij behaalde een scorepercentage van 186,364%. In de B-poule werd de beste partij gespeeld door Hein v. Dijk met een scorepercentage van 220,00%.


 

Meer berichten