Davy Wind coach van Korfrakkers staat voor belangrijke weken
Davy Wind coach van Korfrakkers staat voor belangrijke weken (Foto: Peter Kuijpers)

Korfrakkers wil via Swift naar finale in Eindhoven

  •   keer gelezen   Sport

ERP – De finale op 6 april lonkt voor De Korfrakkers. Om er te komen moet in een tweeluik gewonnen worden van Swift uit Velden (Lbr) De Erpsen spelen eerst thuis en dan in Velden. Winnen beiden hun thuiswedstrijd volgt de derde en beslissende wedstrijd dinsdag 2 april in Erp. De andere finalisten zijn Be Quick uit Nuland en Rosolo uit Reusel. Op de site van Korfrakkers en de KNKB zijn de wedstrijden nog niet vermeld, maar zondag wordt er wel degelijk gestart met de halve finales en u kunt daarbij aanwezig zijn.

Door: Peter Kuijpers

Coach Davy Wind is niet ontevreden over de gang van zaken. Wind: "Ik mag niet klagen. We hadden voor aanvang een heel gat te vullen bij dit team. Maar de jonkies die erbij zijn gekomen hebben het goed opgepakt. We zijn toch vrij simpel door de competitie heen gerold. Eenmaal verlies en één gelijk is niet slecht. We hebben laten zien dat we met de top van Nederland meekunnen." Veel talentvol jong grut erbij die nog geen halve finale of finale ervaring hebben. Davy vervolgt: "Dat klopt en is voor mij ook een onbeantwoorde vraag. Er vanuit gaande dat we het halen en dan straks in die grote hal met een dikke duizend schreeuwende supporters doet dat wel wat met een mens. We spelen wel tegen dezelfde tegenstander als afgelopen zondag en dat was voor hun een echte wedstrijd omdat ze nog niet waren gekwalificeerd. Later wel omdat de concurrentie verloor. We hebben er enorm veel zin in met meiden die allemaal kunnen scoren. Dat maakt ons gevaarlijker."


Monique van de Ven: "de jeugd doet het prima en dat is de toekomst" (Foto: Peter Kuijpers)

Swift
Sinds het stoppen van Monique van de Ven heeft ze het alleen maar drukker gekregen. Van haar Korfbal-pensioen komt weinig terecht. Van de Ven: "Je zou het soms wel denken. Ik zit zondags op de bank bij Davy en lever daar wat hand en spandiensten." Toch ook wel adviserend? "Ja, dat ook wel. Leuk dat ik daarin mag sturen. Als de nood hoog wordt wil ik ook nog wel een paar minuten maken, maar de jeugd doet het prima en dat is de toekomst. Ik train als het eerste traint de meiden van A1 en die gaan ook naar Eindhoven, als we de halve finale winnen natuurlijk. Ik doe dat samen met mijn zus Anke, maar die moet natuurlijk ook trainen bij het eerste. Dat zijn goede ontwikkelingen." Veel veranderingen met onder anderen het inpassen van de aanstormende jeugd. "Dat zeker, Ilse Hendriks en Janine van Wanrooy zijn onder anderen overgekomen. Janine had niet altijd het volledige vertrouwen Jacques de voormalige coach, maar heeft dat bij Davy nu wel. Soms is dat nu eenmaal van trainers afhankelijk." Op 6 april is er de grote finale in Eindhoven een ware happening een geweldig slot van de zaalcompetitie, zeg maar het summum van het Korfbal: Monique vervolgt: "We moeten natuurlijk nog wel langs Swift in twee wedstrijden, maar heb daar vertrouwen in en we gaan ervoor. O ja. Dat wil ik nog wel even kwijt met ons A1 spelen we maar één halve finale. De tegenstander staat nog niet vast dat is pas na het weekend."  Zondag om half drie start de eerste van het tweeluik met Swift in Sporthal Ter Aa in Erp.

 

Meer berichten