De wedstrijdzaal van Biljartcentrum Uden. In de grote zaal staan nog eens drie biljarts
De wedstrijdzaal van Biljartcentrum Uden. In de grote zaal staan nog eens drie biljarts

Frederic Caudron en andere toppers naar Biljartcentrum Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het driebandenteam Aardexpress speelt zondagmiddag 24 maart in de Buffalo league, de Nederlandse eredivisie, tegen Dallinga.com. De eerste partijen beginnen om 13.00 uur in Biljartcentrum Uden, Neringstraat-west 1. De toegang is gratis.

Beide teams kennen internationale toppers. Bij het thuisspelende Aardexpress is voormalig Duits kampioen Ronnie Lindemann de kopman. Tweede man is de altijd sterk spelende Belg Rudy de Laet. Verder spelen in dit team René Wijnen en Nicky van Venrooij, twee regionale toppers.

De kopman van team Dallinga is niemand minder dan Frederic Caudron. Deze allround biljarter die een groot aantal Belgische nationale titels, Europese en wereldtitels heeft behaald in verschillende spelsoorten staat momenteel eerste op de wereldranglijst driebanden. De tweede man bij Dallinga is de allrounder Jean Paul de Bruijn. Hij  werd één keer Nederlands kampioen in de meerkamp, acht maal in het bandstoten en twee maal in het kader 47/2. Hij behaalde in het bandstoten zes keer de Europese titel en in 2007 de wereldtitel. Hij eindigde in het wereldkampioenschap driebanden in 2005 op de tweede plaats. Begin 2008 kroonde hij zich voor de eerste keer tot kampioen van Nederland in het driebanden door de Masters te winnen.

Meer informatie over Biljartcentrum Uden kun je vinden op www.biljartcentrumuden.nl  Lidmaatschap kost 70 euro per jaar en geeft recht op gratis biljarten; dus geen klokgeld.
 

Meer berichten