Basisscholen gaan de strijd aan tijdens schoolvoetbal

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | In de maand april organiseert de Stichting Schoolsport Uden haar traditionele schoolvoetbaltoernooi voor basisscholen uit Uden en omgeving. 80 teams maken hun opwachting maken op de velden van voetbalvereniging UDI'19 aan de Parklaan inUden.

De Udense schoolvoetbaltitel staat in vier categorieën op het spel. Daarbij zijn het niet alleen Udense basisscholen, die om de hoogste eer gaan strijden. Er zijn ook scholen uit Nistelrode, Volkel, Odiliapeel, Boekel en Zeeland van de partij. Vandaag (woensdag 10 april) is het jongensdag. 28 teams met groep 8 leerlingen zullen strijden om het kampioenschap van Uden. Vorig jaar ging 't Mulderke met de wisselbeker aan de haal. Op dezelfde dag vindt ook het toernooi voor groep 7 teams plaats. Daar komen 16 achttallen in actie.

Meisjes
Een week later, woensdag 17 april, is het meisjesdag. 36 meisjesteams zullen gaan uitmaken welke school zich komend jaar kampioen van Uden en omgeving mag noemen. Er wordt gestreden in twee categorieën: meiden uit groep 8 en meiden uit groep 7. Vorig jaar wonnen de meiden van de Palster. Mocht je interesse hebben om een kijkje te komen nemen op sportpark Parkzicht dan ben je welkom. De wedstrijden starten steeds rond de klok van 13.15 uur. De finales staan gepland vanaf 16.30 uur.

Meer berichten