Wielrenners tijdens de Wielerronde vorig jaar (foto: Peter Noy)
Wielrenners tijdens de Wielerronde vorig jaar (foto: Peter Noy)

45-jarige Wielervereniging organiseert 60e Ronde van Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Wielervereniging Uden bestaat dit jaar 45 jaar. Traditioneel wordt op Moederdag, zondag 12 mei, de Ronde van Uden verreden. De organisatie hiervan is in handen van het nieuwe bestuur van WV Uden onder leiding van voorzitter Twan van den Brand.

De jeugd van categorie 1 tot en met 7 (8 tot en met 14 jaar) rijden hier voor de puntentelling voor deelname aan het NK Jeugdwiel-rennen in Ameide. Zij beginnen om 09.30 uur. Na de jeugd beginnen de Junioren heren (16 tot 18 jaar) aan hun wedstrijd. Zij starten om 14.00 uur. Om 16.00 uur is het de beurt aan de Elite, Belofte en Amateurs heren. Het startschot voor deze wedstrijd zal gelost worden door Wethouder Verkuijlen.

Parcours
De jeugd tot en met categorie 4 rijdt een kort parcours; Duizendschoonstraat, Ereprijsstraat, Oliemolenstraat, Anjelierstraat naar de finish Duizendschoonstraat. De jeugd van categorie 5 tot en met 7, Junioren en Elite/Belofte en Amateurs heren rijden het grote parcours dat de volgende straten omvat: Duizendschoonstraat, Ereprijsstraat, Professor Pulserstraat, Prior van Milstraat, Millsebaan, Vlosstraat, Oliemolenstraat, Anjelierstraat, Elzenstraat en Mussenstraat. Deze straten zijn tijdens de wedstrijden voor al het verkeer afgesloten. Inge van der Heijden en Susan Meggelaars heeft WV Uden twee rondemissen bereid gevonden die tijdens de 60e Ronde van Uden zullen fungeren als gastvrouw en bij de prijsuitreiking de bekers en bloemen zullen overhandigen aan de winnaars. Bij de jeugd van categorie 1 tot en met 6 zijn er voor de eerste drie jongens en eerste drie meisjes een beker.

Meer berichten