Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Koninklijke Onderscheidingen tijdens jubileumweekend UDI'19

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het 100-jarig jubileumfeest van voetbalvereniging UDI'19 afgelopen weekend kreeg een extra feestelijk tintje met het uitreiken van twee Koninklijke Onderscheidingen.

Burgemeester Henk Hellegers reikte lintjes uit aan vrijwilligers Frans Verwijst en Carla Doeleman. Beiden zijn al jaren actief bij de vereniging. Verwijst zet zich al sinds 1996 in voor de Supportersclub en is daarnaast vrijwilligers bij het jaarlijkse Uden on ice. Doeleman is leidster van het G-team van UDI en organisator van clubactiviteiten. Ook was ze tot 2018 bestuurslid en (groeps)leidster bij Udense scoutingverenigingen.

Jubileum
Op 11 mei 1919 werd U.D.I. (Uitspanning Door Inspanning) geboren. In 1922 fuseert U.D.I. met de andere lokale voetbalclub UVC tot rksv UDI'19. Dit weekend vierde de voetbalclub haar 100-jarig bestaan. Vrijdag werd de totale selectie van het Elftal van de Eeuw onthuld. KNVB-praeses Michael van Praag was aanwezig om een woordje te doen. De avond eindigde met een lasershow. De rest van het weekend stond in het teken van een 10-kamp, jubileumtoernooi, tentoonstelling, feestavond en een familie dag vol met activiteiten.

Meer berichten