Zilver voor Manou Meulebeek in vijfde zeskampwedstrijd

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | In het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven vond afgelopen zaterdag de vijfde zeskamp schoonspringen plaats. Manou Meulebeek uit Uden behaalde reeds eerder haar B1 diploma en sprong haar tweede wedstrijd in de All In categorie. Nog slechts één wedstrijd mag ze in deze competitie meespringen en dan is daarmee voor haar de zeskamp volledig afgesloten.

Manou startte haar wedstrijd met een uitstekende hoekduik binnenwaarts. In totaal maakte ze 8 sprongen waarbij haar 2,5 salto voorwaarts gehurkt voor de meeste punten zorgde. Ook haar anderhalve salto achterover met halve schroef verliep naar tevredenheid. Helaas liet ze bij haar laatste sprong een misser zien. De anderhalve salto achterwaarts die normaliter erg goed verloopt ging helaas deze wedstrijd wat minder. Ondanks deze mindere sprong behaalde ze toch een mooie zilveren medaille.  Samen met de andere PSV Schoonspringen deelnemers behaalde het team een eerste plek. In het eindklassement hebben ze het gat nu een stuk kleiner gemaakt en staan ze nog slechts 2 punten verwijderd van de schoonspringvereniging uit Breda.

Voor volgende week staat de kwalificatiewedstrijd voor  het NJK op het programma.  Ook zal de broer van Manou (Tycho Meulebeek) voor het eerst weer mee gaan springen. Hij heeft meer dan een half jaar niet kunnen springen vanwege een schouderblessure. Hij hoopt aankomende week te horen dat de geplande schouderoperatie uitgesteld of afgesteld gaat worden zodat hij alsnog zijn seizoen af kan maken.
 

Meer berichten