Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Jonge voetballertjes ontmoeten bewoners St. Jan tijdens walking football

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Eindelijk was het zover, nadat er al weken al een goal met bal, shirts en Rakt sjaal bij de receptie van het zorgcentrum te zien waren, ging gisteren het walking football bij St. Jan van start. De JO7 had hun competitiewedstrijd verzet om deze zaterdagmiddag in de tuin te kunnen voetballen met de bewoners van de St. Jan.

Door Harm van Kessel waren er heuse voetbalveldjes uit gezet met echte goals zodat de sportieve strijd gespeeld kon worden. Nadat de spelers waren gemixt met de bewoners werd er afgefloten door Nol Verhoeven en kon de aftrap beginnen. Wim van de Ven en Theo van de Cammen waren bij de oranje hesjes en werden meteen aangespeeld. Ondanks dat Wim van de Ven zijn scootmobiel voor de goal had geparkeerd om de kans op een goal te verkleinen was het na 5 minuten al raak met een schot van Mees naar Lotte en schoot Jerome in de goal.

Onder toeziend oog van de toegestroomde bewoners die genoten van de lentezon en al het lekkers werd er geklapt en toegeroepen in het heetst van de strijd. Ook keken mensen vanuit de kamers het huis, in een soort skybox, naar de tuin om de voetbal taferelen te volgen. Om 16.00 uur werd het tijd om de middag af te sluiten en werden de spelertjes door de bewoners van de St. Jan bedankt door middel van een frietje en een snack op een groot kleed in de tuin. Samen voetballend, samen spelend, jong geleerd en oud gedaan werd het een geslaagde middag voor jong en oud.

Meer berichten