Basisscholen uit Volkel en Odiliapeel naar Nederlandse kampioenschappen scholenvolleybal

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Teams van basisschool De Vlieger uit Volkel en Den Dijk uit Odiliapeel hebben zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen scholenvolleybal op zaterdag 8 juni in Houten.

Op zaterdag 25 mei zijn waren de regionale kampioenschappen scholenvolleybal in Gorinchem. Dit toernooi wordt georganiseerd door de NeVoBo. Volleybalvereniging TFC uit Odiliapeel organiseert al jaren een scholenvolleybaltoernooi voor basisscholen uit Odiliapeel, Venhorst en Volkel. De winnaars van elke groep mogen door naar de regionale kampioenschappen. Dit jaar waren dat voor groep 5 een team van De Vlieger uit Volkel; Daan Verstegen, Finn Biemans, Juul Fleskens, Pim de Groot en Joey van de Elzen. Voor groep 6 was er een combinatie team van De Vlieger en Den Dijk, bestaande uit Evi de Groot, Nienke Korthout, Lindsay van Ras en Selina van Dijck. Groep 7 werd vertegenwoordigd door Den Dijk; Tessa de Groot, Floor Kotkamp, Janne Duijs en Mila de Vocht.

TFC zorgt dat deze teams begeleidt worden en zorgen voor een extra training, zodat deze teams goed voorbereid naar het toernooi kunnen. Dit jaar waren er ouders die de teams op de dag zelf gecoacht hebben. Nadat de teams allemaal sportieve, leuke en spannende wedstrijden gespeeld hadden werd de uitslag bekend. Groep 5 werd tweede, groep 6 derde en groep 7 tweede. Dit betekent dat alle drie de teams ook naar de Nederlandse kampioenschappen scholenvolleybal mogen, op zaterdag 8 juni.

Meer berichten