Udense jeugdwielrenners aan de start van NK

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Sien Vermeulen en Jason van de Beeten stonden afgelopen zaterdag aan de start van het NK Jeugdwielrennen in Ameide. Sien startte in categorie 1, meisjes 8 jaar met 13 deelnemers en Jason startte in categorie 3, jongens 10 jaar met 46 deelnemers.  

Het 1,9 km lange parcours kenmerkte zich door zijn veelzijdigheid en compactheid. Het parcours was veelzijdig door bochten naar links en rechts, klinkers en asfalt, brede en smalle stroken, klimmen en dalen en een mooie passage over de Lekdijk in Ameide. Jammer genoeg zorgde de regen 's ochtends voor een aantal valpartijen. 

Sien Vermeulen met startnummer 13 finishte, na drie rondes afgelegd te hebben, als achtste en wist hierdoor het podium te halen. De eerste tien deelnemers in elk categorie werden gehuldigd. Met een mooie trofee werden de winnaars gehuldigd en mochten ze luisteren naar het Wilhelmus op het podium. De Udense Sien genoot hier zichtbaar van.  

Jason van de Beeten met startnummer 41 startte op de laatste rij, maar wist in de start/finish straat een aantal jongens in te halen. Op de Lekdijk fietste Jason naar het peloton en wist daarbij z'n positie vast te houden. Na zes rondes finishte Jason als 20e in 0:21:04:214. Dat het een spannende finish was blijkt uit dat nummer 19 in 0:21:04:215 finishte, maar zijn wiel een fractie eerder over de streep kwam. De videofinish van de aankomstrechter KNWU Jury gaf hier uitsluitsel over.

Meer berichten