Dit jaar is er op zondag voor het eerst het jeugdtoernooi.
Dit jaar is er op zondag voor het eerst het jeugdtoernooi.

Vernieuwde opzet van FC de Rakt toernooi

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het FC de Rakt toernooi heeft dit jaar een nieuwe opzet. De organisatie heeft daarnaast een extra avond toegevoegd, namelijk de vrijdagavond.

Het weekend begint vrijdag rond 17.00 uur met een vrijdagmiddagborrel. Het Sponsorentoernooi begint om 18.00 uur met maar liefst 20 sponsorenteams. Het voetbal duurt tot ongeveer 21.00 uur. Daarna vindt er nog een fout spectaculair finalespel plaats wat net zo zwaar weegt als het voetbalgedeelte. En dan is het tijd voor het echte 'Voute Vrijdag Feest', met foute muziek en aankleding.

Op zaterdag is er dit jaar voor het eerst het seniorentoernooi heren en vrouwen die gaan strijden om de Toontje Verkuijlen Trofee. Maar liefst achttien heren- en vijf vrouwenteams spelen in zeven tegen zeven formatie aan op kleine velden. Rond 13.30 uur is het traditioneel tijd voor de Joost & Friendswedstrijd. In aanloop naar de fusie tussen de gemeente Uden en Landerd laat de organisatie de colleges van B&W van beide gemeentes samen met Joost Wijdeven strijden tegen elkaar. Ook wordt er rond deze wedstrijd een poll of referendum georganiseerd of 'we' nu in het vervolg in de gemeente Maashorst of de gemeente Uden willen komen wonen. De mening van de toernooicommissie is duidelijk: laat het gemeente Uden blijven. Na de finalewedstrijden begint de 'Deutsche mittag und abend'.

Tot slot op zondag dit jaar voor het eerst het jeugdtoernooi, met in de ochtend de jongste jeugd van FC de Rakt die een husseltoernooi houden. Verder een de strijd om de penaltybokaal en 'Mijn vader is de beste' competitie. In de middag is er ook het JO17 toernooi en MO17 toernooi met externe teams. Daarbij vindt er weer een loterij en prijsuitreiking plaats.

Meer berichten