Korfrakkers wil zondag met de titel terugkeren uit Roermond
Korfrakkers wil zondag met de titel terugkeren uit Roermond (Foto: Peter Kuijpers)

Korfrakkers gefocust op vertragingstechniek van Prinses Irene in buitenfinale

  •   keer gelezen   Sport

ERP – Eigenlijk een vreemd affiche: Korfrakkers – Prinses Irene voor een buitenfinale. De ploeg uit Nistelrode die zich in de veel zwaardere zaalcompetitie, met de hakken nat, zich wist te vrijwaarden van degradatie is wél finalist in de buitencompetitie. Het andere aparte fenomeen is dat de twee teams hemelsbreed 12 km uiteen liggen en in Roermond de finale spelen. Het kan verkeren.

De zaalcompetitie blijft de Champions League binnen het korfbal. De buitencompetitie blijft daar ver bij achter. De competitie wordt gespeeld in twee poules waar sinds dit seizoen wat Hoofdklassers aan zijn toegevoegd en de sterkte niet ten goede komt. Bij Korfrakkers vertrok vorige maand coach Davy Wind waar beide partijen vermelden dat de chemie of klik er niet was.Monique van de Ven: 'Snel scoren ander wordt het wellicht saai' 

De coaching is nu overgenomen door een aantal personen waaronder Monique van de Ven die zelf nog wel eens invalt. Van de Ven: "Zondag heb ik zeven minuten gespeeld. Ik kreeg een elleboog in mijn gezicht met een open wond en een bult op mijn kop moest ik wisselen." Tegenstander Prinses Irene is geen onbekende voor Korfrakkers: "We zullen snel moeten scoren anders wordt het een saaie wedstrijd. Het veldkorfbal is helaas nog zonder schotklok en kan je de bal minuten lang rond blijven spelen dat kunnen ze goed bij Prinses Irene. Het maakt het spel wel trager en minder leuk als kijkspel. Ze hebben een paar speelsters rondlopen die een aardig schot in huis hebben dus daar zullen we alert op moeten zijn. Hun kunnen met vertragen het je erg moeilijk maken wat in de zaal niet mogelijk is omdat er na 30 seconden de mand moet zijn geraakt. Zondag gaan we echt voor de titel dat geeft een leuk slot van het seizoen." Op Sportpark De Wijher in Roermond is de organisatie in handen van de verenigingen Roka uit Beessel en Ready'60 uit Roermond. Om 16.00 uur wordt er afgegooid door Korfrakkers en Prinses Irene. Eerder spelen de jeugdteams Korfrakkers C1 en A1 eveneens finales tegen de leeftijdsgenoten van Rosolo uit Reusel.

Meer berichten