Foto: Dennis van de Sande

Grootste pre-season rugbytoernooi van Nederland in Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Op Park Moleneind in Uden kan komend weekend weer genoten worden van rugby op topniveau. Rugby Club Octopus aan de Aalstweg is dit weekend traditiegetrouw de locatie voor het inmiddels grootste pre-season rugbytoernooi van Nederland.

Dat rugby in Nederland de laatste jaren flink aan populariteit aan het winnen is, merkte organisator Mark Whitman aan het aantal inschrijvingen die hij dit jaar heeft mogen ontvangen. In het jaar dat de Wereldkampioenschappen los barsten in het Verre Oosten (september, Japan red.) begint rugby spelend Nederland traditiegetrouw met het toernooi in Uden. Ook dit jaar staat er weer een sterk en gevarieerd deelnemersveld klaar. Teams uit de ereklasse, 1e en 2e klasse van Nederland, nemen het ook dit jaar weer tegen elkaar op. Niet alleen vanuit Nederland is de belangstelling groot, maar ook dit jaar weten clubs uit Engelse, Belgische en Duitse competities de weg naar het toernooi weer te vinden. Op zaterdag 24 augustus zullen heren- en damesteams vanaf 09.30 uur gaan strijden om het eremetaal. Via wedstrijden van elk 20 minuten, zal er na de poulefase en knock-out ronde vanaf 16.30 uur in de finales om de eindoverwinning worden gespeeld.

Zondag 25 augustus worden de velden rondom het clubhuis van Rugby Club Octopus overspoeld met jeugdspelers. Vanaf 09.30 uur zullen dertig teams met spelers uit de leeftijdscategorieën variërend van U12 tot en U18 non-stop actie laten zien aan de Aalstweg. Dat het niveau van het jeugdtoernooi elk jaar weer stijgt getuige het grote aantal jeugdinternationals dat deze dag in actie zal komen.

Om het toernooi nog verder te professionaliseren wordt er dit jaar tijdens het Octopus toernooi gewerkt met de AXIWI communicatiesets voor referees. Voor de scheidsrechters is het ook het eerste moment van het jaar waarbij het stof uit de benen gelopen kan worden en zij de eerste wedstrijden gaan begeleiden. Daarnaast is het Octopus toernooi voor de scheidsrechters de uitgelezen kans om de in de zomerstop gewijzigde regelgeving in de praktijk voor het eerst toe te gaan passen. Goede communicatie is hierbij essentieel en met de AXIWI AT-350 sets hebben zij hiermee het optimale middel in handen om met assistenten en de coach op de achtergrond in contact te blijven.

Rugby Club Octopus is gelegen aan de Aalstweg 3 in Uden. Toegang voor bezoekers is gratis. Meer info vind je op www.octopustournament.nl. Voor vragen mail je naar tournament@octopusrugby.nl.

Meer berichten