Wethouder Verkuijlen knipte het lintje door samen met links Harrie van der Heijden, een medewerker van de Baan- en materialencommissie. Deze commissie heeft de afgelopen zomer de schietpalen en de overkapping gebouwd.
Wethouder Verkuijlen knipte het lintje door samen met links Harrie van der Heijden, een medewerker van de Baan- en materialencommissie. Deze commissie heeft de afgelopen zomer de schietpalen en de overkapping gebouwd. (Foto: Henk Lunenburg)
FOTO'S

Nieuw biatlonveld bij langlaufvereniging Bedaf

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Wethouder Ingrid Verkuijlen opende afgelopen zaterdag het nieuwe biatlonveld op het terrein van Langlaufvereniging Bedaf, aan de Schansweg in Uden.

Verkuijlen was gevraagd om het nieuwe biatlonveld officieel in gebruik te nemen tijdens de seizoensopening van de sportvereniging. Terwijl zij het lintje bij de ingang van het biatlonveld doorknipte, kwamen vijf jeugdleden op langlaufski's over de borstelbaan aan glijden. Samen met de wethouder gingen zij het biatlonveld op en hielden met haar een wedstrijdje wie het meeste in de roos kon schieten. Niet slecht: de wethouder schoot een aantal keren goed raak. Na afloop legde mevrouw Verkuijlen uit: "Dit voelt voor mij als oergrond: ik ben hier in deze omgeving opgegroeid. Mijn vader is geboren en getogen tegenover dit terrein en mijn tante is lid geweest van de vereniging. Ik ben zelf ook een keer op langlaufski's van de helling afgekomen." Volgend jaar bestaat Langlaufvereniging Bedaf 35 jaar.

Van speelgoedgeweren naar een professioneel biatlonveld
De biatlon – een combinatie van langlaufen en schieten op een doel met een lasergeweren - begon als een vrij onschuldige bezigheid. Er werd geschoten met speelgoedgeweertjes. Drie jaar geleden besloot Bedaf om te starten met een jeugdtraining biatlon. Sindsdien is de biatlon met subsidie van de Nederlandse Ski Vereniging uitgegroeid tot een professionele activiteit met lasergeweren, echte schietpalen en overkapping.

Meer berichten