Voetbalschool Uden bestaat 10 jaar

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Voetbalschool Uden bestond op 9 september 2019 10 jaar en daar mag bij stil worden gestaan. Eric van Gogh, de eigenaar van Voetbalschool Uden: "We kunnen terug kijken op een mooie tijd met een enorme groei. In 2009 waren we de eerste voetbalschool hier in de regio en nu zijn er her en der meerdere voetbalscholen gestart."

Hij vervolgt: "Ik denk dat we ons goed onderscheiden in onze trainingen en in de omgang met de spelers. Met Voetbalschool Uden blijven we stappen maken en beschikken we over een fantastische trainersstaf. Onze trainers zijn erg betrokken en hebben allemaal enorm veel ervaring in het opleiden van jeugdspelers. Met Arnold Lukassen en Tom v/d Burgt als keeperstrainers blijven onze keepers ook alsmaar groeien. We leren hen eerst de basisvaardigheden goed aan en stimuleren ze vervolgens om zichzelf meer en meer uit te dagen." Voetbalschool Uden heeft een aantal successen weten te behalen de afgelopen jaren. "We zijn enorm blij dat we uit naam van René Meulensteen in 2016 een accreditatie hebben ontvangen over onze visie van het opleiden. René's visie en manier van trainen stond me erg aan en dat hebben we in een Voetbalschool Uden jasje gestoken. Met name tweebenigheid is voor ons het allerbelangrijkste. Verder leren we alle spelers de fijne techniek aan. Het is niet alleen aanvallen wat telt; verdedigen is ook een belangrijke teamfunctie binnen het voetbal en daar schenken wij ook veel aandacht aan." Deze manier van trainen werpt zijn vruchten af, want steeds meer deelnemers komen terecht bij de regionale selectieteams. "De deelnemers vanuit de eerste aantal lichtingen stromen nu door naar de senioren. We horen steeds vaker mooie namen voorbij komen bij regionale senioren selectieteams en dat doet ons erg goed. Op dit moment spelen er zo'n twintig huidige jeugdspelers bij de BVO selecties bij FC den Bosch, NEC, Vitesse en PSV. Onze hoofddoelstelling is dat we elke deelnemer naar een hoger niveau tillen en dat gaat ons goed af."

Voldoening
Eric van Gogh blijft zichzelf op persoonlijk gebied ook ontwikkelen en haalt nog steeds enorm veel voldoening uit zijn werk bij Voetbalschool Uden. "Vanaf 2008 zit ik helemaal in het jeugdvoetbal en daar wil ik me steeds verder in door ontwikkelen. Na vier seizoenen als Hoofd Jeugdopleiding van FC Uden heb ik daarna vier fantastische jaren bij UDI'19 gehad als Coördinator Onderbouw en Coördinator Middenbouw. Daarna was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die is vrij snel op mijn pad gekomen. Per 1 augustus ben ik PSV-scout geworden hier in de regio en dat sluit precies aan bij mijn toekomstige ambities. Het opleiden van jeugdspelers is het mooiste wat er is en ik vind het interessant om te analyseren wat een speler al kan en waar hij beter in kan worden. Vanuit Voetbalschool Uden zie ik al snel welke spelers aanleg hebben om een goede speler te worden en deze inzichten kan ik als PSV-scout goed gebruiken. Elke week ga ik op pad om die ene speler met wat meer aanleg eruit te halen." Als Eric onderweg is om te scouten, komt hij ook veel spelers van Voetbalschool Uden tegen. "Ik ben erg trots als ik bepaalde aangeleerde technieken terug zie in hun spel, daar geniet ik van!"

Meer berichten