Silvia Manders en Anke van Lanen tijdens de prijsuitreiking.
Silvia Manders en Anke van Lanen tijdens de prijsuitreiking.

Udens danspaar van The Quickly Dancers Nederlands Kampioen

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Silvia Manders en Anke van Lanen, beiden uit Uden, zijn afgelopen zaterdag voor de vierde keer Nederlands Kampioen geworden in de Standaard klassen. Dit gebeurde tijdens het Nederlands Kampioenschap rolstoeldansen in Steenwijk.

Het was een gezellige wedstrijd voor paren maar ook voor showdansen in de rolstoel. Dit jaar was er voor het eerst showdansen voor valide paren tijdens dit evenement georganiseerd. De Zeelandse rolstoeldansclub kon helaas door omstandigheden maar met twee paren afreizen. Zij dansten wel in zowel de latin als de standaard amateur duo klassen I. Silvia Manders en Anke van Lanen, beiden uit Uden, werden voor de vierde keer kampioen in de Standaard klassen. In de standaard dansen moet ieder paar de Engelse Wals, Tango, Weense Wals en de Quickstep dansen. Mandy Bol (Oss) en Celine van de Heuvel (Berghem) moesten ook in de klasse dansen. In april promoveerde dit paar en in een zeer kort tijdsbestek moesten zij dan ook nog twee standaard dansen erbij leren. Hun doorzettingsvermogen zorgde er voor dat ze zelfs als derde eindigden.

Beide paren dansten ook de latin dansen Samba, Cha cha, Rumba en de Paso Doble. Mooie maar moeilijke dansen voor rolstoeldansers. Silvia en Anke werden tweede in deze klasse. Mandy en Celine, die zelfs hiervoor drie nieuwe dansen binnen een half jaar moesten leren, eindigden op een vierde plaats. Silvia en Anke zullen vanaf nu weer nieuwe dansen moeten gaan leren. Zij promoveren namelijk naar de Hoofdklasse.

Meer berichten