Biljarttoernooi mindervaliden Odiliapeel

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | In de soos van Terra Victa werd van 14 tot en met 18 oktober het 28e Regio-Bandstoottoernooi voor mindervaliden georganiseerd. De 80 biljarters die zich hadden aangemeld voor dit toernooi zijn allemaal lid van de verenigingen voor mindervaliden uit de regio.

Op vrijdag 18 oktober werden na de ¼ finale de halve finales gespeeld. In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats van de A-Poule nam W. van Lanen uit Uden het op tegen A. van Rooy uit Volkel. Uiteindelijk werd de partij gewonnen door Van Rooy. Van Lanen werd dus 4e. In de finale van de A-poule speelde P. Weijenhoven uit Uden een spannende wedstrijd en won daardoor dan ook van H. van den Brand uit Odiliapeel.

Finale B-Poule
In de finale van de B-Poule gingen J. van Driel uit Odiliapeel en Th. Verstraten uit Nistelrode de strijd aan tegen elkaar. Beide heren maakten mooie caramboles maar uiteindelijk scoorde Jan van Driel beter en won met een duidelijke meerderheid. Hierdoor werd hij de winnaar in de B-poule en behaalde Th. Verstraten dus de 2e plaats. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door H. de Klein uit Zeeland, J. Kampert uit Uden. werd 4e.

Wisselbeker
De wedstrijd om de wisselbeker werd gespeeld door P. Weijenhoven en J. van Driel. Deze partij werd gespeeld op het gemiddelde van de voorrondes en werd na een spannende strijd gewonnen door Jan van Driel.

A-Poule
In de A-Poule werd de hoogste serie gemaakt door H. v/d Brand uit Odiliapeel met 17 caramboles. In de B-Poule maakten W. v. Tiel uit Volkel en H. de Klein uit Zeeland de grootste serie met 11 caramboles.

Meer berichten