Odiliapeel was te sterk voor Keldonk (archieffoto: Arno Kosten)

5E: Eerste winst Odiliapeel, WHV en FC De Rakt in spoor koploper Ollandia

Sport 1.325 keer gelezen

Odiliapeel heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Thuis werd Keldonk terecht met 3-1 opzij gezet. Ollandia blijft aan kop in de vijfde klasse E na een moeizame overwinning op Nederwetten (2-1). WHV en FC De Rakt blijven in het spoor van de Ollanders na winst op respectievelijk Boerdonk (4-2) en VCO (5-0). FC Uden bleef thuis tegen Irene steken op 3-3.

Steven van Dijke was andermaal de gevierde man bij Ollandia, dat in de eerste helft Nederwetten haar wil oplegde maar verzuimde afstand te nemen en in de slotfase alsnog moest billenknijpen. Twee goals van Van Dijke waren in ieder geval voldoende om de koppositie te prolongeren en zelfs twee punten uit te lopen op Elsendorp, dat de derby tegen MVC met 0-0 gelijkspeelde, en Nieuw Woensel, dat verrassend hard onderuit ging bij Fiducia: 3-0.
Daarvan profiteerde WHV, dat bezig is aan goede seizoen en een prima prestatie andermaal bekroonde met drie punten. Boerdonk werd met 4-2 verslagen. Thijs Lunenburg maakte er drie voor WHV, bij wie ook Yorick van de Rakt doel trof. "Een verdiende overwinning", aldus Martin Kaus (WHV). De zege van FC De Rakt mag minder verrassend worden genoemd. De Udenaren, al weken in goede doen, kenden weinig medelijden met VCO en wonnen in 't Oventje met 5-0. Al in de eerste minuut opende Bart Geelkerken de score. Gijs van der Schee, Jacky van Boxtel, Niall McColm en Patrick Bosman schroefden de score verder op. Rens van de Rakt had drie assists namens De Rakt. "Een goede wedstrijd met goed uitgespeelde kansen", vond trainer Eus Marijnissen van FC De Rakt.

Winst Odiliapeel, FC Uden speelt gelijk
Odiliapeel weet weer wat winnen is na de 3-1 zege tegen Keldonk. Wouter Smits maakte vlak voor tijd de bevrijdende 3-1 namens De Peel, die tegen Keldonk nog wel 0-1 achterkwam (Tom van de Broek), maar nog voor de rust die stand omdraaide in een 2-1 voorsprong via Niels van de Brand (penalty) en Stan van der Berg. Vooral voor het moraal een goede overwinning voor Odiliapeel, dat nu elfde staat.
FC Uden bleef thuis tegen Irene op een gelijkspel (3-3) steken en moet voorlopig passen in de titelstrijd.