Jordi.
Jordi. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Udense Jordi verbaast zichzelf met podiumplaats in schakelkart

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Het was pas zijn eerste wedstrijd in een schakelkart en prompt pakte Jordi Verhagen de derde plaats in het dagklassement. De 21-jarige Udenaar verbaasde zichzelf dan ook met zijn prestatie tijdens de vijfde ronde van het GK4-kampioenschap op een nat circuit van Spa-Francorchamps. In Genk hoopt hij tijdens de laatste race van het seizoen te kunnen bevestigen nu al bij de top te horen in de Open Schakel-klasse. 

"Ik ben hier echt heel blij mee. Zeker weten", zei Jordi die naar de achtereenvolgens derde, derde en vijfde plaats was gesneld in de heats. "Ik rijd net twee maanden in een schakelkart. Hiervoor heb ik tien jaar in een automaat gereden. Schakelen is een heel ander verhaal. Het is echt niet met elkaar te vergelijken. Je moet heel andere lijnen rijden. Ik moest dan ook echt even wennen. Gelukkig was ik altijd heel goed in de regen. Dat heeft me vandaag geholpen." Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn debuut in de Open Schakel-klasse viel Jordi zes kilo af en was hij vaak in de sportschool te vinden. Met die voorbereiding toog de rijder van topteam OW Karting naar het circuit van Spa met als doel er een leerweekend van te maken. Ja, leren deed hij wel, maar dat hij meteen op het podium zou eindigden, dat had hij niet verwacht. "Ik wist niet echt waar ik sta. Dit is dan een echt supermooi resultaat."

Toch had het zelfs nog beter kunnen zijn, ware het niet dat het zondag op de racedag regende. "Ik had nog maar twee keer in de regen getraind." De twee dagen ervoor was het droog op de piste in de Ardennen en reed Jordi in de trainingen zowaar de snelste rondetijden van allemaal. "Daar was ik wel echt verbaasd over. Ik rijd van nature best agressief en dat is een automaat een nadeel, maar niet in een schakelkart. Dan komt die rijstijl beter uit de verf." Bovendien heeft Jordi dit seizoen maat weinig gereden omdat hij er vanwege zijn werk weinig tijd voor heeft. "Maar als ik trainde, ging het wel heel erg goed." Dat zagen anderen ook. Dat de snelle Brabander is overgestapt naar de Open Schakel-klasse – voorheen reed hij jarenlang in de IAME Senioren-klasse – kwam dan ook doordat een paar mensen in zijn omgeving hem aanraadden eens te proberen rijden in een schakelkart. Nu is hij om. Voorlopig zal hij in een schakelklasse rijden. Het is voor hem een nieuw hoofdstuk in zijn lange carrière die al op elfjarige leeftijd begon. Dat lag overigens voor de hand, want zijn vader had zelfs altijd gekart. "Ik zei tegen pap: kan ik het niet eens keertje proberen. Dat zijn we gaan doen en het is er bij mij nooit meer uitgegaan. Sindsdien heb ik er elk weekend van genoten. Ook van de feestjes."
 

Meer berichten