Odiliapeel-doelman Luuk Claasen: 'We zouden graag naar de vierde klasse willen, maar dat is nu even niet aan de orde.' (foto: Arno Kosten)
Odiliapeel-doelman Luuk Claasen: 'We zouden graag naar de vierde klasse willen, maar dat is nu even niet aan de orde.' (foto: Arno Kosten)

Odiliapeel-goalie Luuk Claassen: 'Hoop dat tegen Keldonk de ommekeer is ingezet'

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | Het was voor buitenstaanders toch even schrikken, de seizoenstart van Odiliapeel. De groenwitten behoren elk jaar bij de ploegen met ambities, maar begonnen dit seizoen met vier nederlagen op rij. Afgelopen zondag volgde de eerste driepunter, thuis tegen RKVV Keldonk (3-1). "Ik hoop dat daarmee de ommekeer is ingezet", aldus doelman en aanvoerder Luuk Claassen.

Door Martijn Schwillens

"Het was de eerste wedstrijden niet best", erkent Claassen. "Van Ollandia, dat toch een titelkandidaat is, kun je verliezen, maar daarna was het niet denderend wat we hebben laten zien." Wat heet, de Peel incasseerde maar liefst zeventien tegengoals in vier wedstrijden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de selectie van coach Maarten van Stiphout in die reeks alleen maar teams uit de top-5 heeft getroffen. De doelman kan bovendien wat excuses aanvoeren voor de belabberde seizoensouverture. "Er staat een heel ander eerste elftal dan vorig seizoen. Daarnaast kampen we met wat geblesseerden. In de beker raakte ons centrale verdedigingsduo (Bart Raijmakers en Thijs Ivits) geblesseerd. Dat zijn voor ons twee hele belangrijke spelers. We hebben een hele krappe selectie die het gemis van een paar dragende spelers niet zomaar kan opvangen. Dat zag je terug in de eerste vier wedstrijden. Het is op dit moment even niet anders, dus daar moet je dan ook niet teveel over zeuren, vind ik", vervolgt Claassen. "Afgelopen zondag deed Thijs weer mee. Je ziet dan ook meteen dat Joeri Raijmakers, een jonge speler die door die blessures ineens voor de leeuwen werd gegooid, beter tot zijn recht komt. Thijs is meer een leider en kan de spelers sturen. Dat maakte tegen Keldonk al meteen een groot verschil."

Jubileum
Na de tweede plaats in 2016 eindigde Odiliapeel telkens in het linkerrijtje. Vorig seizoen deed de kleine dorpsclub tot de slotdag van het seizoen mee om nacompetitievoetbal. Door verlies tegen kampioen HVV Helmond ging de derde periodetitel toen echter naar VOW, dat uiteindelijk promoveerde. "Sinds het opheffen van de zesde klasse doet Odiliapeel eigenlijk altijd wel mee om de prijzen. We zouden graag naar de vierde klasse willen, maar dat is nu even niet aan de orde."
De huidige elfde plek in de vijfde klasse E is teleurstellend, geeft Claassen toe. "RKSV Odiliapeel bestaat volgend jaar 75 jaar. In de zomer hebben we het er natuurlijk wel over gehad hoe mooi een promotie of kampioenschap zou zijn in een jubileumjaar, maar de werkelijkheid is dat we een paar keer flink de boot in zijn gegaan. We moeten dus niet denken dat we van alles gaan halen. We moeten nu investeren in de toekomst. We hebben veel jonge jongens met wie de komende jaren verder kunnen. Maar dan moet er geen druk bij komen kijken. Lekker voetballen en durven te voetballen is heel anders dan moeten spelen om de prijzen."

Spoeling is dun
Claassen is een realist. Logisch, want de werkelijkheid is dat de eerste en tweede selectie van Odiliapeel in totaal 26 spelers kent. "De trainingsopkomst is prima, maar op zondag gaan we altijd maar met dertien spelers op pad. Veel tweede elftalspelers draaien dubbele diensten, want die komen na hun wedstrijden dan naar het eerste om plaats te nemen op de bank."

Derby in Uden
De competitie is volgens de doelman een stuk leuker geworden. "Meer regioclubs dan vorig seizoen, toen we soms niet wisten waar we zouden belanden." De meest in het oog springende affiches zijn die tegen FC Uden en FC De Rakt, komende zondag de tegenstander in Uden. "Veel jongens kennen elkaar. Dat maakt die potjes leuk om te spelen. Vorig jaar wonnen we twee keer van ze. Na onze winst tegen Keldonk gaan we vol vertrouwen naar De Rakt."

Programma vijfde klasse E:
VV Irene    -     Boerdonk     
RKVV Keldonk    -     Fiducia     
MVC    -     Ollandia     
Nederwetten    -     Elsendorp     
Nieuw Woensel    -     VCO     
FC De Rakt    -     Odiliapeel     
WHV    -     FC Uden

Stand:
1. Ollandia 6-16
2. Elsendorp 6-14
3. WHV 6-13
4. FC De Rakt 6-13
5. Nieuw Woensel 6-11
6. FC Uden 6-10
7. Boerdonk 6-10
8. Keldonk 5-6
9. MVC 4-5
10. Fiducia 5-4
11. Odiliapeel 5-3
12. Nederwetten 6-3
13. Irene 5-2
14. VCO 6-0

Meer berichten