Aftrap crossseizoen in de bossen bij Naat Piek

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Atletiekvereniging De Keien organiseert in de wintermaanden weer de jaarlijkse crosscompetitie voor hardloopliefhebbers uit de regio. Vier wedstrijden prijken op de agenda en vinden plaats in de bosrijke omgeving van Uden. Op zondag 24 november staat de eerste cross op het programma, de PNEM-cross in de bossen bij Naat Piek.

Eind november gaat de 44e editie van de Keiencrosscompetitie van start. In de bossen bij Naat Piek, nabij het oude PNEM gebouw, kunnen hardloopliefhebbers uit de regio weer de strijd met elkaar aangaan in diverse leeftijdscategorieën. De organisatie zal weer een afwisselend parcours uitzetten in de bosrijke omgeving. De cross begint om 10.00 uur met de wedstrijden voor mini's, en pupillen (A/B/C), gevolgd door wedstrijden voor junioren C/D om 10.15 uur. De wedstrijd voor junioren A/B en senioren gaat om 10.45 uur van start. De recreanten starten ook om 10:45u en kunnen 1 ronde (1.620 meter) tot maximaal 6 ronden (9.720 meter) afleggen en hebben de mogelijkheid om na iedere ronde te finishen. Deelname aan de PNEM-cross is niet alleen voor leden van een atletiekvereniging. Deze laagdrempelige wedstrijd is zowel voor ervaren lopers, als beginners die willen kennismaken met hardlopen op onverhard terrein. Bovendien is crossen een mooi alternatief om je conditie op peil te houden in de wintermaanden.

Inschrijven
Voorinschrijven is mogelijk tot zaterdag 23 november via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven voor de PNEM-cross is mogelijk tot een half uur voor de start in de tent van het wedstrijdsecretariaat. De kosten bedragen 5 euro voor recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 3 euro per persoon. Op zondag 5 januari vindt de Bedafcross plaats en zondag 2 februari kan iedereen deelnemen aan de Pannekoekenbakkercross in de bossen tegenover De Pannekoekenbakker in Zeeland. De finale wordt gehouden in het sportpark van Uden, waar op zondag 8 maart de Parkcross van start gaat.

Meer berichten