Geslaagde 20e editie Open Udense Tafeltennis Kampioenschappen

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Op zondag 24 november organiseerde TTV Maashorst voor de 20e keer de Open Udense Tafeltennis kampioenschappen. Tikkende balletjes, piepende schoenen en bijna 150 spelers op 24 tafeltennistafels maakt het toernooi tot een van de grootste tafeltennisevenementen uit de wijde omgeving.

Het toernooi bestond uit drie onderdelen, waarbij het toernooi voor oud-Internationals (tafeltennissers die in het verleden voor Nederland zijn uitgekomen) het meeste bekijks trok. Dat ze het spelletje nog niet verleerd waren was duidelijk, met groot enthousiasme en onuitputtelijke concentratie werden de partijen gespeeld, waarbij uiteindelijk Paul Haldan en Ronald Vijverberg in de finale tegenover elkaar stonden. Hierbij was eerst genoemde de sterkste.

Ook bekende (en minder bekende) Udenaren namen het tegen elkaar op in het zogeheten prominenten-toernooi. Zo speelde gemeente Uden met maar liefst vijf raadsleden mee, en met het oog op de toekomst, vertegenwoordigde raadslid Harold van den Broek de gemeente Landerd. In de A-klasse won Paul Brugmans van Gemeente Uden. Het hoofdtoernooi bestond uit vier senior-klassen en één jeugdklasse, waar tafeltennissers uit zeker vijf provincies aan meededen. Dit jaar was de A-finale een kopie van vorig jaar met Rico Baars van TTV Maashorst en John Mandemakers van Bergeijk. Deze keer waren de rollen omgedraaid en wist John de finale in een spannende 5-gamer te winnen. Bij de jeugd bleek Rune Kemmeren vab Tanaka de sterkste van de dag. Er was ook succes voor TTV Maashorst zelf, Cor Pince van der Aa wist in de B-klassr te winnen. Al met al kan TTV Maashorst terugkijken op een geslaagde tafeltennisdag met veel spannende wedstrijden, waarbij de prijzen inmiddels voor de negende keer werden overhandigd door burgemeester Henk Hellegers. 

Uitslag Open Udense tafeltenniskampioenschappen 2019

A-klasse
    1. John Mandemakers (Bergeijk)
    2. Rico Baars (TTV Maashorst)
    3. Daan Hamstra (Herpen/TTV Maashorst)

B-klasse    
    1. Grzegoras Rekas (Bergeijk)
    2. Iwan Wijnen (Bergeijk)
    3. Sander Dam (TT Nijmegen)

C-klasse    
    1. Cor Pince vd Aa (TTV Maashorst)
    2. Niek Sanders (TTV Maashorst)
    3. Erik Egelmeer 

D-klasse    
    1. Bram Cox (Armada)
    2. Kamil Girada
    3. Robert Wielink

Jeugd    
    1. Rune Kemmeren (Tanaka)
    2. Kevin Palinckx (TCO '78)
    3. Michael Palinckx (TCO '78)

Oud-internationals A    
    1. Paul Haldan
    2. Ronald Vijverberg

Oud-internationals B    
    1. Nico vd Zee
    2. Dick Jeras

Prominenten A    
    1. Paul Brugmans
    2. Marc Eibers

Prominenten B    
    1. Paul Brugmans 
    2. Andre Burnet
 

Meer berichten