Jos Elfring en Haske Saers overtuigende winnaars PNEM-cross

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | In de bossen bij Naat Piek trapte atletiekvereniging De Keien zondag 24 november het crossseizoen af. Ruim 180 enthousiaste hardlopers verschenen aan de start van de PNEM-cross en liepen hun rondjes over het mooie bosrijke parcours. Milhezenaar Jos Elfring wist voor het tweede jaar op rij de overwinning naar zich toe te trekken. Bij de vrouwen wist Keienloopster Haske Saers haar eerste overwinning in een crosswedstrijd te behalen

Het was fris zondagochtend in de bossen bij Naat Piet, maar een lekker zonnetje en slechts een zuchtje wind zorgden voor ideale weersomstandigheden tijdens de openingswedstrijd van de 44e editie van de Keiencrossen. Vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien waren in grote getalen aanwezig om het evenement in goede banen te leiden.

Internationaal tintje juniorenwedstrijd
Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 955 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. Een opvallende deelnemer bij de junioren was Mark Polon uit Australië, die met zijn ouders op familiebezoek was in Uden. In totaal stonden er 43 jonge hardlopers aan de start van de PNEM-cross. 141 wedstrijdlopers en recreanten ging om 10.45 uur van start voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (9.720 meter). Onder hen bevond zich een enthousiaste groep van vijftien 'Run to the Start' deelnemers. Deze groep heeft bij atletiekvereniging De Keien een speciaal traject gevolgd, waarin ze zijn klaargestoomd voor hun eerste wedstrijd in de bossen.

Jos Elfring op herhaling
Milhezenaar Jos Elfring wist voor het tweede jaar op rij de overwinning naar zich toe te trekken. Hij nam vanaf de start de leiding en wist zijn voorsprong ronde voor ronde verder uit te bouwen. Hoewel hij onbedreigd naar de overwinning liep, zette Elfring toch alles op alles om zijn tijd van vorig jaar te verbeteren. Hij kwam binnen in een tijd van 34:33, twee seconden sneller dan vorig jaar. Jasper Minkels uit Volkel liep lange tijd op plek twee, maar werd in de voorlaatste ronde ingehaald door Keienlid Jean Pierre Hoeboer, die zijn race uitstekend had ingedeeld. Hoeboer finishte in 36:06, gevolgd door Minkels in 36:29.

Haske Saers in vorm
Bij de vrouwen wist Keienloopster Haske Saers haar eerste overwinning in een crosswedstrijd te behalen. Saers verkeert in uitstekende vorm en finishte in een tijd van 47:04, hiermee dook ze bijna drie minuten onder haar tijd van vorig jaar. Keienlid Karin van Venrooij kwam als tweede over de streep (48:38), gevolgd door Annet Cheizoo uit Uden (49:14). Elfring en Saers zijn ook automatisch de eerste leiders in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 5 januari, op die dag staat de Bedafcross op het programma. De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl.

Meer berichten