Maashorst Trailrun krijgt vervolg

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Een sportief feestje waarbij je de mooiste plekken van natuurgebied De Maashorst ontdekt: dat is de Maashorst Trailrun in een notendop. Na een succesvolle eerste editie in april van dit jaar krijgt de trailrun een vervolg op zondag 5 april 2020. De inschrijving is inmiddels gestart.

Vroege vogels die zich voor 22 maart inschrijven, krijgen 2,50 euro korting op het inschrijfgeld en zijn zeker van deelname. Trailrunning is een sport die bestaat uit hardlopen en wandelen over paden. Doordat lopers een volledig parcours over onverharde, soms heuvelachtige paden krijgen voorgeschoteld, is er een verschil met 'normaal hardlopen'. Daarnaast is er onderweg ruimte even kort te pauzeren bij de verwenposten waar voor de deelnemers drinken, fruit, snoep en chips klaarstaan. "Ook dit jaar weten we zeker dat iedereen met een glimlach over de finish komt", zeggen Twan van Bakel van stichting Maashorst Events en Arie van Grunsven van De Keien Atletiek. "Dit evenement past volledig bij De Maashorst." 

Hartje Groen
Na in 2019 te zijn gestart vanuit Zeeland, is de start- en finishlocatie volgend jaar op een andere plek in De Maashorst: Charme Camping Hartje Groen in Schaijk. En een nieuwe locatie betekent: gloednieuwe routes! Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden over 5, 12 en 22 kilometer. Ook kinderen krijgen weer de kans om de sportieve strijd met leeftijdsgenoten aan te gaan. Dit jaar is gekozen een Kidstrail van 1 én 2 kilometer op te nemen in het programma. Net als vorig jaar maakt ook de Maashorst Business Trailrun weer deel uit van het programma. 

Collector's item
Voor alle deelnemers aan de trailrun is er voor deze editie een speciale Maashorstmedaille ontwikkeld, gemaakt van materialen uit natuurgebied De Maashorst. Voor 2 euro heb je dit in bezit. Vergeet niet deze optie aan te vinken bij de inschrijving. Zin in een sportieve uitdaging in de natuur? Schrijf je in voor de Maashorst Trailrun of Walking Event De Maashorst via www.maashorst-events.nl.

Meer berichten