Hardlopend het nieuwe jaar in tijdens de Bedafcross in Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Op een steenworp afstand van Speelboerderij Hullie houdt atletiekvereniging De Keien op zondag 5 januari de Bedafcross. Het is de tweede cross in de serie van vier en vindt plaats in de bosrijke omgeving bij de Bedafse Bergen op een licht geaccidenteerd en onverhard terrein.

Hardloopliefhebbers uit de regio kunnen op zondag 5 januari hun hardloopschoenen weer aantrekken. Atletiekvereniging De Keien organiseert de Bedafcross op een van de mooiste hardlooplocaties in de gemeente Uden. In het bosrijke gebied nabij Speelboerderij Hullie wordt een volledig onverhard parcours uitgezet en kunnen jong en oud de strijd met elkaar aangaan.

De Bedafcross begint om 10.00 uur met wedstrijden voor mini's, en pupillen (A/B/C), gevolgd door wedstrijden voor junioren C/D om 10.15 uur. De wedstrijd voor junioren A/B en senioren gaat om 10.45 uur van start. De recreanten starten ook om 10:45u en kunnen 1 ronde (1.540 meter) tot maximaal 6 ronden (9.240 meter) afleggen en hebben de mogelijkheid om na iedere ronde te finishen. Tweede wedstrijd crosscompetitie De Bedafcross is de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. Klassementsleiders Jos Elfring en Haske Saers gaan proberen om hun leidende positie te behouden. Zij behaalden eind november de overwinning tijdens de PNEM-cross.

Met de winterstop in aantocht zijn veel sporters op zoek naar alternatieven om hun conditie op peil te houden. Sommigen kiezen voor een uitstapje naar de sportschool en anderen springen op de mountainbike. Een grote groep kiest er echter voor om de hardloopschoenen uit de kast te pakken en op zaterdag of zondag een rondje te lopen. De Bedafcross in Uden is dan een ideale wedstrijd om je eens conditioneel te meten met andere sportievelingen. Inschrijven Inschrijven voor de Bedafcross is mogelijk tot een kwartier voor de start in de tent van het wedstrijdsecretariaat. De kosten bedragen 5 euro voor recreanten en junioren A/B. De overige junioren en pupillen betalen 3 euro per persoon.

Voor meer informatie kijk op de facebookpagina van De Keien of op www.dekeienatletiek.nl.

Meer berichten