Foto: Peter Noy
FOTO'S

Zes leden Wielervereniging Uden naar NK na Jeugdveldrit

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Gisteren werd voor de tweede keer de Jeugdveldrit Uden verreden in de bossen van Uden/Zeeland. De organisatie hiervan was in handen van Wielervereniging Uden.

Op zaterdag werd het parcours opgebouwd door ouders, jeugdleden en een aantal zeer enthousiaste vrijwilligers, waar de organisatie heel blij mee is. Zondag werd de jeugdveldrit verreden met meer dan 225 deelnemers uit Nederland en België. Dit jaar was het parcours nog iets technischer met genoeg uitdaging voor elke categorie. Op het middenterrein waar de permanence, horeca en tenten stonden voor bezoekers zodat ze toch droog naar de cross konden kijken, was het een gezellige drukte. Deelnemers, bezoekers en collega-verenigingen lieten positieve reacties achter en met een lovend jury-rapport van de KNWU waarin stond dat er zeer veel aandacht was besteed aan de veiligheid en dat het een veldrit was met voldoende moeilijkheidsgraad voor elke deelnemer was het de kers op de taart.

Dat er zoveel deelnemers waren aan de start had voornamelijk te maken met het feit dat er nog punten gescoord kon worden voor het NK Veldrijden Jeugd in Moergestel 25 januari. Zes leden van Wielervereniging Uden mogen deelnemen aan het NK: 

Jeugd meisjes cat. 1 (9 jaar) Sien Vermeulen, Uden
Jeugd jongens cat. 3 (10 jaar) Joep Regterschot, Uden
Jeugd jongens cat. 4 (11 jaar) Jason van de Beeten, Nistelrode, Tiemen van der Meer, Uden, Stijn Spitters, Uden
Jeugd jongens cat. 5 (12 jaar) Teun Vermeulen, Uden

Meer berichten