Biljart mixtoernooi I.V.O en K.B.O Odiliapeel

  •   keer gelezen   Sport

ODILIAPEEL | Van 6 tot en met 10 januari werd weer het jaarlijkse biljart mixtoernooi van I.V.O en K.B.O Odiliapeel georganiseerd.

Iedere deelnemer krijgt 20 beurten eerst 6 beurten driebanden daarna 7 beurten bandstoten en als laatste 7 beurten libre. Ook werd er nog in een A-poule en een B-poule gespeeld. Na de voorrondes bleven er in iedere poule 8 liefhebbers over voor de kwartfinales deze werden op woensdagmiddag gespeeld waarna meteen de halve finales volgden, dit waren spannende partijen waarin mooi biljart werd vertoond.  Op vrijdagmiddag werd er eerst om de derde en vierde plek gestreden,
In de A-poule ging deze tussen Willie van de Burgt en Albert van Roosmalen de derde plek ging overtuigend naar Willie van de Burgt. In de B-poule ging de strijd tussen Piet van Hoenselaar en Jan Arts hier ging de derde plek naar Jan Arts.

Daarna de finale. In de B-poule ging deze tussen Cor Huggers en Peter Boon en omdat Peter een mooie serie van 11 maakte werd hij winnaar met 21 tegen 10 caramboles. In de A-poule werd Hans van de Rijt de terechte winnaar omdat hij Geert de Vocht versloeg uitslag 41 tegen 22 caramboles. De hoogste serie werd natuurlijk met het libre gemaakt te weten in de B-poule 11 in de finale door Peter Boon, en in de A-poule 14 door Harrie Noijen in de eerste ronde. Het was een goed georganiseerd toernooi wat op een leuke en sportieve wijze werd gehouden en na de finales kwam Ine Biemans bestuurslid van de I.V.O. de wisselbeker uitreiken. Ze was blij dat zo velen bij de finales aanwezig waren wat in haar ogen laat zien dat het biljarten onder de Peelse ouderen en invaliden leeft.
 

Meer berichten