Balanselement van Brabantse kampioen in het niveau B junior: Linn de Krieger, Britt van Dijck en Indy Smits: handstand tot mexx.
Balanselement van Brabantse kampioen in het niveau B junior: Linn de Krieger, Britt van Dijck en Indy Smits: handstand tot mexx.

Medailleregen voor acroteams V&K Uden

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Met maar liefst 20 teams in allerlei verschillende niveaus en leeftijdscategorieën gaf V&K Uden afgelopen weekend een mooi visitekaartje af bij de Brabantse Kampioenschappen acrogymnastiek in Mierlo.

Met prachtige dansen met balanselementen en tempo-elementen werd het een medailleregen met acht zilveren en maar liefst acht gouden medailles. Zaterdag pakten bij de E-jeugd Sena Oduncu en Jis van den Berg het goud, bij de D-jeugd  Veerle Troost, Elke van Kessel en Jennifer vd Burgt en bij de D-junioren Esmee Helleman, Babette vd Berg en Kiki Hol. Deze teams lieten mooie combidansen zien waarin balanselementen worden afgewisseld met tempo-elementen. Op de zondag werden bij de B-junioren Linn de Krieger, Britt van Dijck en Indy Smits met twee prachtige, sierlijke dansen (een balansdans en een tempodans) terecht Brabants kampioen. Bij de duo's hadden zowel Renske vd Burgt en Alyssya Giepmans  als Lynn Kremers en Eva Zadelhof wat pech, maar pakten toch een gouden medaille mee. De gouden medailles van A-pupillen Sienna Smits en Fenna Pepers en A-jeugtrio Sanne Frencken, Fenne van Doorn en Femke van der Wijst waren dik verdiend met hoge salto's in hun dans. Een goede start van het wedstrijdseizoen. Voor meer informatie of een gratis proefles (acro)gymnastiek bekijk de website www.venkuden.nl.

Meer berichten