Genomineerden Sportverkiezing van 2014 bekend

  •   keer gelezen   Sport
UDEN - Zoals elk jaar organiseert de gemeente Uden weer een feestelijke evenement om de Udense kampioenen te feliciteren met hun sportieve prestaties. Dit jaar is dat op vrijdag 6 februari 2015 in Markant Uden. Zowel jeugdige als volwassen kampioenen, die bijzondere sportprestaties op regionaal, nationaal of internationaal niveau hebben geleverd, worden deze avond in het zonnetje gezet. Uiteraard zullen de medailles/penningen niet ontbreken.

[image=203146]

Zoals elk jaar zijn er tijdens het Sportgala de verkiezing Sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar. De commissie heeft besloten dat onderstaande sportmannen, -vrouwen en -ploegen genomineerd zijn voor de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg 2014.

Sportmannen
- Kilat Bilal Hallie (Nederlands Kampioen Boksen Elite klasse B tot 91kg)
- Jurjen Varkevisser (Nederlands kampioen wielrennen Junioren)
- Bram van Grunsven (Groot talent Handbal Targos Bevo HC, geselecteerd Jong Oranje, Bram zit ook in de selectie voor de Heren Senioren 1 als derde keeper. Dit team speelt in de BeNe-Liga. Dit is een nieuw opgezette competitie met de beste teams uit België en Nederland )

Sportvrouwen
- Maud van der Meer (zilveren medaille op de 4x100 meter vrije slag op de EK zwemmen in Berlijn / 8e 100 meter vrije slag EK Berlijn / Halve finale 50 meter vrije slag EK Berlijn (PR)
- Cheryl Maas (Deelname Olympische Spelen Sochi 2014)
- Maartje Krekelaar (Landskampioen met HC Den Bosch zaal/ Landskampioen op het veld / Zilver EK veld / Jong oranje: Europees kampioen))

Sportploegen
- Zeester-Meerval Dames 1 (Kampioen waterpolo 4e klasse)
- Rugbyclub Octopus Heren 1 (Nationale beker winnaar 3e & 4e klasse, Kampioen Regionaal 3e klasse zuidoost)
- RKSV Volkel Dames 1 (Kampioen 5e klasse vrouwen voetbal)

Stemmen kan via: www.uden.nl/sportgala
Meer berichten