Rachelle Fotografie

Bijzondere dag voor Udense keeper Bernd bij N.E.C

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Bernd Derksen uit Uden, keeper van het G-team van UDI'19, kon gisteren zijn geluk niet op. Drie maanden na zijn eerste PlayUnified challenge met Arjen Robben, mocht hij aantreden tegen N.E.C. keeper Mattijs Branderhorst. Keeperstrainer Gábor Babos maakte ook tijd vrij om bij de challenge aanwezig te zijn.

Bernd genoot als N.E.C. fan in hart en nieren zichtbaar van zijn ontmoeting met Mattijs. De glimlach was niet van zijn gezicht te krijgen. Wat ook het geval was bij Bernds vier teamgenoten die aanwezig waren op Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. "De PlayUnified challenge is om samen te sporten. Met z'n allen op het veld. Met en zonder beperking samen in één team, als één grote familie." aldus Bernd bij de officieuze overhandiging van de PlayUnified bal. Na een eerste kennismaking was het tijd voor een warming-up. Gábor ging aan de slag met de voetballers van UDI'19, terwijl Bernd & Mattijs samen hun warming-up deden. Vervolgens werd er vanaf de 16 meter lijn op het doel geschoten waarna het tijd was voor penalty's. Bernd's teamgenoten waren te goed voor beide keepers dus was het tijd voor een onderlinge PlayUnified penalty challenge. Mattijs wist nipt van Bernd te winnen. Conclusie: Bernd kan beter keepen dan op doel schieten.

"Het was super leuk", vertelt Mattijs na afloop. "Het is mooi om te zien hoe zij genieten. Daar krijg ik energie van!" Gábor vult aan: "Het is een fantastisch mooie groep. Ze zijn zo leergierig. Bernd deed het heel goed en zijn teamgenoten stelde beide keepers goed op de proef." Uiteindelijk was iedereen een winnaar op het veld van Sportcomplex De Eendracht in Nijmegen. Met een knipoog bracht Gábor een einde aan de challenge "Ik denk dat dit een betere training was voor Mattijs dan die van vanochtend met zijn N.E.C. teamgenoten."

PlayUnified brengt sporters met en zonder verstandelijke beperking letterlijk dichter bij elkaar. Door samen te sporten, kun je samen een positieve sportervaring delen. Het gaat niet om het winnen, maar om het samen sporten, omdat je altijd van elkaar kunt leren. In Nederland is het voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk om onder goede omstandigheden te sporten. Dat is goed nieuws en daarmee loopt ons land voorop in de wereld. Desondanks sporten sporters met een verstandelijke beperking vaak afgezonderd: op een aparte avond op een apart veld. Dat is een gemiste kans, in een wereld die verhardt en polariseert ontstaat uiteindelijk een afkerende en onbegripvolle samenleving. PlayUnified is een middel om dat tegen te gaan.

Meer berichten