De trotse Quickly Dancers bij de Fletcher Cup

Zeelandse Quickly Dancers succesvol in Fletcher Cup

  •   keer gelezen   Sport

ZEELAND | Vanuit The Quickly Dancers in Zeeland reisden zaterdag 2 februari twee dansparen naar Steenwijk om deel te nemen aan de jaarlijkse Fletcher Cup. Helaas kon hun instructeur er niet bij zijn, maar ze werden goed ondersteund door assistent Jessica Verbruggen. De wedstrijd was gezellig en sfeervol en resulteerde in een goed resultaat voor beide paren.

In de debutantenklasse I wisten Kiki van Roermund uit Nijmegen en Charèl van den Elsen uit Zeeland de eerste plaats te pakken. Zij moesten de Engelse wals, Quickstep en Samba dansen.

Yvette Derks en Jessica Verbruggen uit Veghel kwamen uit in de amateurklasse duo II, maar bereikten net niet de finale. Ook dansten ze in de amateurklasse combi II en werden daar knap vierde. Derks en Verbruggen dansten de Engelse wals, Tango, Weense wals en Quickstep.

De volgende danswedstrijd zal tijdens het paasweekend plaatsvinden in Cuyk. Tijdens dit Holland Dansspektakel zal een nieuw danspaar uitkomen, bestaande uit Silvia Manders en Betsie Cornelissen. Ook zijn Silvia Manders en Anke van Lanen als paar gepromoveerd naar de Hoofdklasse en zullen voor deze wedstrijd een nieuwe dans moeten leren.

Geïnteresseerden in het rolstoeldansen worden uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de trainingen, die iedere donderdag van 19.30 tot 22.00 uur plaatsvinden in De Garf in Zeeland.

Meer berichten