Avanti'31 neemt het op tegen RKPVV
Avanti'31 neemt het op tegen RKPVV (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3D: Koplopers staan voor stevige duels; zware kost voor Margriet in Boekel

  •   keer gelezen   Sport

Stilte na de storm? Vergeet het maar naar na Ciara ligt storm Dennis weer op de loer die uitgesproken zondag  het voetbal probeert weg te blazen. Naar verluidt heeft laatste minder spierballen dan zijn voorganger. Hoe dan ook gaan we er vanuit dat er zondag gewoon gevoetbald wordt. En zoals altijd mooie en vooral onvoorspelbare wedstrijden in de derde klasse D. Overigens worden de wedstrijden van afgelopen zondag op 1 maart, de zondag na carnaval, ingehaald.

Door: Peter Kuijpers

Plots dachten we dat het lek boven was bij Avanti'31 na de winst bij koploper SC Helmondia. Dat vertrouwen kreeg weer een deuk na de verliespartij twee weken geleden thuis in de derby tegen SCG'18. Zondag komt virtuele medekoploper RKPVV naar Avanti'31. De Helmonders bleken door de schorsingen die ze opliepen van het sokkel gevallen. Trainer Henry van Wanrooy is vast beraden: "Vol de focus op de volgende wedstrijd tegen RKPVV. Drie punten zijn hard nodig om van die onderste plaats weg te komen. Tegen SCG 18 hebben wij goed gevoetbald en verdiende maar een team om te winnen en dat was Avanti 31. Cruijffeaans gezegd is wel 'Als je niet scoort win je geen wedstrijd' en dat is toch wel de rode draad die door ons seizoen loopt. Zondag de laatste wedstrijd voor de carnaval een driepunter zou geweldig zijn." Om 14.00 uur fluit scheidsrechter Konings voor aanvang.

Schijndel/De Wit – Den Dungen
Den Dungen is lekker bezig en staat binnen handbereik van de top-3. Schijndel is op de weg terug na een wat matige start. Mooie derby ook uit het verleden al hebben de Schijndelaren vooral in de jaren van weldoener Brus veel en veel hoger gespeeld. Die tijden zijn voorbij en krijgen we een open duel zondag op het Zuideinderpark. Den Dungen doet het prima, maar ook Schijndel dat weer wat compleet is geraakt, laat van zich horen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op het Zuideinderpark waar Scheidsrechter Talas het sportief voor het zeggen heeft.

Nooit Gedacht – SC Helmondia
Naar De Biescamp komt zondag SC Helmondia dat op drie punten afstand van koploper FC Schadewijk derde staat. Daar tussenin nog RKPVV met een wedstrijd minder gespeeld dan FC Schadewijk. Nooit Gedacht staat net onder de middenmoot. De vraag aan trainer Arno Methorst gaan we nog van de Geffenaren horen: "De insteek voor de komen vijf maanden is om voor nacompetitie te gaan. Ondanks de stevige blessures die wij in winterstop en na de winterstop hebben opgelopen, hebben we kwalitatief een goede groep. Er zullen puntjes op de i worden gezet. De spelers moeten zelf laten zien dat ze in één willen spelen en er alles voor willen doen en aan doen. Beleving, spelplezier en gemotiveerd, zoals ze de laatste weken op de trainingen ook hebben laten zien." Op De Biescamp fluit scheidsrechter Jeroen van Rossem uit Megen om 14.30  uur voor aanvang.

FC Schadewijk – Nijnsel/TVE
Met een blik op de standenlijst is thuisclub FC Schadewijk de grote favoriet. De vraag hierbij gesteld hoe gaat FC Schadewijk met de rol van koploper om. Soms vergelijken we ze wel eens met Vianen Vooruit destijds in de derde klasse dat toch maar mooi naar de tweede klasse promoveerde. Eigenlijk een clubje van niks al heeft Vianen als club wel meer vlees op de botten. Gaby Kuijpers verlengde afgelopen week eindelijk met de club van de Neervelden. De reden van het zolang uitblijven van de witte rook lag vooral aan de mensen om het team heen.  Dat vernamen we uit bronnen dicht betrokken bij het eerste team. Voor wat het waard is de deal is rond en iedereen loopt rond met een glimlach van oor tot oor. Trainer Gaby had ondanks de afgelasting een prima dag: "Zeker, ben we de stormdag goed doorgekomen ben wezen klunen in Oss. Zondag Nijnsel waar we uit met 2-0 verloren, dus we hebben iets goed te maken. We pakten daar ook nog  twee rode kaarten. Het  wordt niet gemakkelijk ze hebben goede organisatie staan, goede middenvelders en goede spitsen, we moeten weer alert zijn zondag." Om 14.30 uur zal scheidsrechter Aron Ulijn uit Berghem de bal aan het rollen brengen.


Scheidsrechter Aron Ulijn fluit zondag FC Schadewijk - Nijnsel/TVE

Boekel Sport – Margriet
De runner-up uit 3D neemt het op tegen het bezoekende Margriet. De Ossenaren stellen tot op heden een beetje teleur. Het sprookje van Boekel Sport is inmiddels bekend en om die reden zijn ze zondag favoriet. Trainer Marc van de Ven hield het binnen zondag: "Ja, binnen blijven was het beste alternatief, jammer maar uiteraard begrijpelijk dat het voetballen niet doorging. We waren compleet en hadden we er veel vertrouwen in. Dat vertrouwen moeten we vasthouden richting aanstaande zondag als Margriet komt. In de uitwedstrijd hadden we geen kans en in die wedstrijd heeft Margriet laten zien dat ze een van de betere ploegen in deze klasse hebben. Aan ons om zondag een betere wedstrijd dan destijds op de mat te leggen, we zijn aan een goede reeks bezig die we uiteraard nog even willen doortrekken." Margriet is gewaarschuwd en om 14.30 uur storm en regen dienende fluit  scheidsrechter De Graaf om 14.30 uur op De Donk voor aanvang.

BMC - Handel
Handel staat voor een zware uitreis naar Berlicum. Handel is inmiddels op plek twaalf beland waar alleen de tegenstander van zondag: BMC en competitie laatste Avanti'31nog onderstaan. Anders bekeken kunnen de Handelaren (blijf het vreemde vervoeging vinden) zaken doen in Berlicum. De blessures hebben weer een week extra kunnen genezen dus wie weet. Om 14.30 uur fluit Ron Kerkhof uit Nuland op Sportpark De Brand voor aanvang.


Top overleg bij Handel 

Excellent – SCG'18
Trainer John Janssen is er zondag wegens trieste familieomstandigheden niet bij. Zijn honneurs worden ingevuld door de staf rond het team. Op bezoek komt SCG'18 uit het onderste gedeelte van 3D, maar inderdaad wat zegt het. De ploeg uit Oploo staat met de voeten nat in het linkerrijtje acht punten voor op de bezoekers uit Sint Michielsgestel. Op het knusse Domein fluit zondag scheidsrechter Raymond Karavla uit Cuijk om 14.30 uur voor aanvang.

Programma voor zondag in 3D:
Avanti'31-RKPVV
Schijndel/De Wit-Den Dungen
Nooit Gedacht-SC Helmondia
FC Schadewijk-Nijnsel/TVE 
Boekel Sport-Margriet
BMC-Handel
Excellent-SCG'18

Stand:
1. FC Schadewijk 14-27
2. RKPVV 13-24
3. SC Helmondia 14-24
4. Boekel Sport 13-22
5. Den Dungen 13-22
6. Margriet 14-21
7. Excellent 14-21
8. Schijndel 14-19
9. Nijnsel 13-18
10 .Nooit Gedacht 13-17
11. SCG'18 14-13
12. Handel 13-12
13. BMC 14-12
14. Avanti'31 14-10

Meer berichten