Competities amateurvoetbal per direct gestopt, niemand promoveert en degradeert | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
O.S.S.'20 promoveert niet naar de Tweede Divisie. (Foto: Jeroen Engelen)
O.S.S.'20 promoveert niet naar de Tweede Divisie. (Foto: Jeroen Engelen)

Competities amateurvoetbal per direct gestopt, niemand promoveert en degradeert

  •   keer gelezen   Sport

De KNVB heeft na de door het kabinet aangekondigde maatregelen besloten dat de competities in het amateurvoetbal per direct zijn beëindigd. Dat geldt voor zowel de senioren als de junioren op het veld en in de zaal.

Er komen voor dit seizoen geen eindstanden en daarmee dus geen kampioenen en ploegen die promoveren of degraderen. Ook de bekercompetitie wordt niet uitgespeeld. Volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Reactie 
"Nederland heeft een uniek verenigingsleven dat nu al geruime tijd stilligt. Sommige verenigingen zijn helaas flink getroffen met meerdere zieken en/of zelfs overledenen en zij zijn opgelucht als ze straks het verenigingsleven weer aan de praat krijgen. Veel verenigingen hebben aangegeven niet meer te willen voetballen en zeker nu niet bezig te zijn met competities. We hebben daar begrip voor", meldt Jan Dirk van der Zee, directeur-bestuurder amateurvoetbal van de KNVB. "Bovendien kunnen door de overheid verlengde maatregelen de amateurcompetities niet meer op een gewenste manier worden uitgespeeld. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs geen scenario om wedstrijden door te schuiven tot na de start van de zomerstop. Onder andere omdat de zomervakantie al op 4 juli start in 1/3 van Nederland." Hij vervolgt: "Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan. Zo is er de afgelopen tijd veelvuldig contact geweest met de vertegenwoordigers van verschillende verenigingen in het land, onze ledenraad en de belangenverenigingen in het amateurvoetbal. We zijn ons er namelijk van bewust dat, hoe logisch deze beslissing ook is, deze ook impact heeft op de hobby en passie van onze 1,2 miljoen leden en financiële gevolgen heeft voor de bijna 3.000 verenigingen. Uiteraard ondersteunen we alle verenigingen hierin. Dit doen we zelf en onder andere samen met NOC*NSF en de overheid door ons sterk te maken voor bijvoorbeeld een noodfonds voor de sport."

Meer berichten