Attacus promoveert naar Promotiedivisie ondanks coronastop | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Peter Kuijpers

Attacus promoveert naar Promotiedivisie ondanks coronastop

  •   keer gelezen   Sport

VEGHEL – Bij het onderbreken van de competitie in maart, wegens Covid-19, gloorde een kampioenschap en de Promotiedivisie lonkte. Sterker nog voor de Veghelaren, met een opvallend stijgende curve, leek promotie slechts een kwestie van tijd. Corona riep als voor zoveel teams de sport een halt toe. De bond toonde echter begrip en plaatste Attacus alsnog in de Promotiedivisie één klasse onder de Eredivisie. Coach Paul van Asseldonk is trots en blij mee. “We zijn in die klasse, met onze versterkingen, zeker niet kansloos”, zo luiden de bemoedigende woorden van de Veghelse coach aan de vooravond van de nieuwe competitie.

Door: Peter Kuijpers

De beslissing van de bond om de Veghelaren te plaatsen in de Promotiedivisie gaf een blije coach Paul van Asseldonk: “Dat zeker en erg uitdagend. Echter ook dik verdiend. Ik wil niet hautaine doen maar ook zonder corona waren wij dikke kanshebber om die sprong te maken. Dat straalden we uit en lieten we zien in de wedstrijden.” De indeling van de Promotiedivisie op de site van de bond is nog onoverzichtelijk volgens de Veghelse coach: “Klopt neem bijvoorbeeld het eerste team van Amsterdam die hebben zich om een verschil met de bond ingeschreven in de Promotiedivisie, maar die gaan straks volgens mij weer gewoon terug naar de Eredivisie. In het andere geval hebben we er een loeisterk team bij. Ik sta te popelen om weer te beginnen het heeft veel te lang stil gelegen. In het weekend van 11 september gaat de competitie van start. We hebben nog veel werk te verzetten tot die tijd. Op 11 augustus starten we met de trainingen.”

Pover
Een "hell of a job" lijkt de opdracht voor Van Asseldonk: “Dat is het zeker, maar ik ben er van overtuigd dat we zeker niet kansloos zijn. Qua competitie weet ik nu nog niet waar we precies staan. Met dit team en nieuwe namen moeten we er zeker in blijven, maar ik hoop eigenlijk op meer. De ware sterkte weet je pas na een wedstrijdje of vijf zes. Het is ook lastig geweest om een sterke groep bijeen te krijgen. Normaal beleg je selectietrainingen, maar dat was niet mogelijk, dus ben ik maar eens gaan spitten in mijn eigen database. Ik moet zeggen dat is redelijk gelukt en dan druk ik me nog pover uit want er lopen nu echt wat kanjers rond hier.”


Meetrainen
Veel nieuwe namen op de spelerslijst van basketbalclub Attacus uit Veghel, maar er zijn ook stoppers en vertrekkers. Van Asseldonk vervolgt: “Zeker zijn er wat mensen weg of gestopt, maar wél gasten die gelukkig behouden blijven voor de club. Oudgediende Joost van Loon bijvoorbeeld gaat lager spelen, maar blijft wél met ons meetrainen en is in geval van nood inzetbaar. Datzelfde geldt voor Kai Tholen en Tijmen Kristen die door werkzaamheden niet meer volledig kunnen meetrainen.” Nieuwkomers bij Attacus zijn: Ids Rebergen een talentvolle spelverdeler afkomstig van opleiding Den Bosch. Afgelopen seizoen heeft hij op een na hoogste niveau in België gespeeld. Frerik Adriaans is een sterke grote kerel. Ex-eredivisie NL en heeft afgelopen jaren in Duitsland gespeeld. Kamiel Hamers is eveneens een grote man en speelde afgelopen jaar in Eindhoven. Met Brian vd Weijenberg hebben we een prima spelverdeler. Brian heeft zijn Jeugd in Rosmalen doorlopen.” Van topspeler Adriaans wordt veel verwacht al heft Van Asseldonk onmiddellijk het vingertje: “Natuurlijk is Frerik belangrijk en een geweldige speler, speelde al een drietal wedstrijden met ons mee afgelopen seizoen. Echter Ids, Kamiel en Brian zijn ook spelers waar ik samen met het blijvende team veel van verwacht.”


Van Asseldonk druk coachend tijdens een time-out

Toekomst
De thuiswedstrijden van Attacus blijven traditioneel in het Zwijsencollege. De aanvangstijd is nieuw en wordt er om 19.30 uur begonnen. “Een aangename tijd en ik denk vooral voor de teams uit het Noorden.” Attacus is een aanwinst voor Meierijstad met name voor Veghel. Een goede structuur moet de club ooit naar de landelijke basketbaltop brengen. “Wie weet in de toekomst ooit, laten we eerst maar eens aan deze klus beginnen” ,besluit Paul van Asseldonk coach van het Veghelse Attacus.

Meer berichten