Venhorst klopt jeugd 0-23 van Blauw Geel’38 met 4-2 [+Video] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Peter Kuijpers
+Video

Venhorst klopt jeugd 0-23 van Blauw Geel’38 met 4-2

  •   keer gelezen   Sport

VENHORST – Als een biljartlaken lag het hoofdveld van de Voskuilen te glimmen in het warme augustuszonnetje. “We hebben van de nood een deugd gemaakt. Vanaf het stoppen voor corona is de club begonnen met het aanleggen van een sproei installatie” ,wist wedstrijdsecretaris van Venhorst Johnny van Lankveld te melden. Geen loos gebabbel want het hoofdveld op de Voskuilen lag er Haute couture en gesoigneerd bij.

Door: Peter Kuijpers

Het was plakkerig warm waarmee het voetbal de laatste tien dagen al langer geteisterd wordt. Toch werd er in een duel van drie maal een half uur gewoon gevoetbald. Venhorst trainer Joost Janssen kon een nagenoeg volledig team aan de aftrap brengen. Voor trainer Youssef Laaroussi is het vaak afwachten wat hij van het eerste team doorgeschoven krijgt. Vanmiddag geen grote namen op de Voskuilen maar wel een jong enthousiast team met een paar jeugdige selectiespelers waar we zeker nog van gaan horen. Venhorst was het meest dwingende in het eerste half uur, maar had twee uitglijders in de Veghelse Defensie nodig om met 2-0 het eerste half uur af te ronden. Thijs van Sleeuwen was evenzoveel keren de maker.

Frontlinie
Het tweede half uur stuurde Janssen nagenoeg zijn volledige reservebank het veld in. Blauw Geel’38 kwam hierdoor iets beter in de wedstrijd. Maxud liet namens Blauw Geel’38 dé kans op 2-1 liggen door een strafschop (gevalletje handspel) te zacht in te schieten wat voor de Venhorstkeeper een eitje was. Blauw Geel’38 meldde zich wat vaker in de frontlinie. Een fraaie één-twee met aan het einde Tijn Bosch betekende 2-1. Voor het laatste halfuur bracht Janssen zijn grote kanonnen weer in stelling. Met Thijs van Sleeuwen en Tom van den Boogaard in de frontline moesten de Veghelaren terug in de verdediging. Mika van Creij tekende met twee treffers voor een 4-1 voorsprong. De zwaarwichtige Veghelse aanval kon geen bres slaan in de Venhorstse defensie. Hadi Barglan deed namens de Veghelaren nog wel wat terug door snoeihard laag in de verre hoek te scoren wat tevens de eindstand was.

Camera en montage: Kees Hillebrand
Interview: Peter Kuijpers

Meer berichten