Handbal.
Handbal.

Boekelse broers Van Kessel hebben vertrouwen in Dynamico

  •   keer gelezen   Sport

OSS | Met Jesper (21) en Thomas van Kessel (vandaag 19 geworden) heeft de selectie van Dynamico twee broers in de selectie. De Boekelaren hopen belangrijk te kunnen zijn voor de handbaleredivisionist uit Oss/Heesch.

Thomas van Kessel maakte twee jaar geleden al zijn debuut in het vaandelteam en vorig jaar was hij er ook een aantal keer bij in de Eredivisie. Deze zomer maakt hij definitief de overstap vanuit de eigen jeugdopleiding. "Er staat een brede spelersgroep met veel kwaliteit. Ervaren spelers, maar ook jonge talenten. Onder trainer Vladan Mijalkovic krijgen jeugdspelers de kans om zich te laten zien." Van Kessel startte met handballen bij Habo'95 in zijn woonplaats Boekel. Bij Olympia'89 kreeg hij de kans om op een hoger niveau te handballen en hij verkaste naar de Osse vereniging. "Een gezellige club met een goede jeugdopleiding. Vanuit de jeugd ben ik gewend om drie keer per week te trainen en dat doen we nu bij het eerste ook. De stap naar de senioren is flink, maar ik werk er hard aan om me verder te ontwikkelen. Mijn afronding kan misschien wel beter en ik wil ook sterker worden."

Niveau stijgt
De Boekelaar noemt de huidige voorbereiding op het nieuwe seizoen interessant. "Ik merk dat ons team stapjes zet. Het gaat er nog professioneler aan toe en het niveau stijgt. Wij moeten erin slagen om handhaving af te dwingen. Er zijn namelijk zeker teams bij die we zeker onder ons kunnen houden." Jesper is het daarmee eens. De 21-jarige broer van Thomas is teruggekeerd van het Limburgse Bevo, waar hij afgelopen seizoen niet in actie kwam vanwege een ernstige blessure. Hij zit volop in zijn revalidatie en hoopt op korte termijn weer volledig fit te zijn. "Ik was op zoek naar een nieuwe club en met Dynamico kan ik in de Eredivisie actief blijven. Het is ook leuk om met mijn broer te handballen, al is dat niet de reden voor deze transfer. In het veld zie ik Thomas gewoon als ploeggenoot. Tenzij er een harde overtreding op hem wordt gemaakt, dan zal ik als grote broer optreden." Het kunnen dan wel broers zijn, het zijn bij Dynamico ook concurrenten. Beiden richten zich op een plekje op de linkerhoek. "Als Thomas beter is, dan speelt hij meer. En andersom, dan verdien ik een plekje. We gunnen het elkaar en knokken er allebei hard voor." De oudste van de Van Kessels is ambitieus dit seizoen. "Kampioen gaan we niet worden, maar de middenmoot moet zeker haalbaar zijn. Als ik zie naar hoe er wordt geknokt en hoe bloedserieus we met de sport omgaan, dan geeft dat vertrouwen. Ik heb er vertrouwen in dat we meerdere teams onder ons gaan laten."

Meer berichten