3D: Zevenklapper van Vitesse’08 op Germania, FC Schadewijk kleurt rood in Ysselsteyn | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Coach Ales Jurcik van Vitesse'08 kende een sterk begin met een zevenklapper op Germania.
Coach Ales Jurcik van Vitesse'08 kende een sterk begin met een zevenklapper op Germania. (Foto: Peter Kuijpers)

3D: Zevenklapper van Vitesse’08 op Germania, FC Schadewijk kleurt rood in Ysselsteyn

  •   keer gelezen   Sport

Margriet begon prima ondanks de vermoeidheid die nog in de benen zat van het bekerduel donderdag thuis tegen Cito. Nooit Gedacht pakte een puntje bij een sterk Boekel Sport. Toch geen corona bij SV United – SGS’20 dus werd er gevoetbald in Wanssum. Hapse Boys krijg sportieve klappen in Oploo bij Excellent. Veel tumult en rode kaarten in het duel van Ysselsteyn en FC Schadewijk. Maar de bal is weer gaan rollen en daar hebben velen naar uitgekeken

Margriet had de pijn van het bekerduel donderdag met Cito nog in de benen, maar dezelfde 14 man klaarden de klus tegen het bezoekende Groesbeekse Boys. Rob van de Ven opende in de 19e minuut wegdraaiend met een pegel in de korte hoek naar 1-0. Trainer Maarten van Vugt: “We kregen nog goede kansen. Eenmaal binnenkant paal, we hadden echt verder uit moeten lopen.” In de tweede helft werd het beduidend minder maar ook Groesbeekse Boys had geen antwoord. Tien minuten voor het einde was het de jonge Jeffrey van Lieshout die de verlossende 2-0 produceerde. Tevreden gezichten op de Amstelhoef, dat mag duidelijk zijn.

Boekel Sport – Nooit Gedacht 1-1
Boekel startte zeer sterk en creëerde drie grote kansen in de eerste 20 minuten. In de omschakeling was het echter de linksbuiten die vanuit vermeend buitenspel Jari van Erp bereikte en 0-1 maakte. Marc van de Ven: “Op dat moment tegen de verhouding in. Vervolgens raakte de wedstrijd in evenwicht tot aan de rust. In de rust hebben we wat aanpassingen doorgevoerd en drongen we Nooit Gedacht volledig terug op eigen helft. Naarmate de tweede helft vorderde nam Boekel Sport steeds meer risico en hield keeper Jesse Zwanenburg Boekel Sport in de omschakeling van Nooit Gedacht in de wedstrijd door enkele prachtige één tegen één reddingen. Kort voor tijd was het goudhaantje Jari Claasse die de dik verdiende gelijkmaker binnenkopte, waarna we zelfs nog de winnende konden maken.”

Jammer
Voor Nooit Gedacht-trainer Henry van der Linden de eerste competitiewedstrijd met zijn nieuwe club. Hij kijkt kort terug: “We hebben echt geluk gehad dat we de beginfase hebben overleefd en Boekel Sport ons overliep. Ze speelde het 5-3-2 systeem en daar hadden we het moeilijk mee. Dat hebben we snel omgezet en kregen we kansen waar we ook uit scoorde in die fase verdiend. Na rust kwam Boekel Sport sterk opzetten, maar wij gingen in de omschakeling vier maar op hun keeper af een op een. Dat is jammer want de 0-2 lag voor het grijpen. Dat ze dan gelijkmaken als wij niet scoren, kan je overkomen.”

Ysselsteyn - FC Schadewijk 2-0
Het duel van FC Schadewijk in Ysselsteyn kleurde uiteindelijk aardig rood. Qua voetbal stelde de wedstrijd weinig voor en won thuisclub Ysselsteyn waar Quincy Broers een penalty niet wist te verzilveren. Het misverstand zou een fluitsignaal van een aangelegen korfbalveld zijn waardoor een speler van de Ossenaren in de eigen zestien de bal in zijn handen pakte. Scheidsrechter Nouamani kon niets anders doen dan de bal op elf meter van Martin Roelofs te leggen en keek FC Schadewijk tegen een 1-0 achterstand aan. De vlam sloeg in de pan en vervolgens kregen Roelofs en Dani Eveleens het rood te zien. Geen beste dag voor de ploeg uit Oss waar assistent-trainer Dick van den Akker ook nog rood zag. Voetballend was het een slechte dag voor Schadewijk waar ze buiten het tumult, voetballend zich amper kansen konden scheppen.

Handel – Rood Wit 0-1
Een wedstrijd die zeker 70 minuten gelijk op ging en 0-0 bleef. Daarna was het toch de ploeg uit Groesbeek die scoorde. De Handelaren kregen best wat kansen maar die werden niet in klinkende munt omgezet.

Excellent – Hapse Boys 4-1
Hapse Boys kwam in Oploo na ruim een kwartier met 0-1 voor door een treffer van Tim Jansen. Na een klein half uur werd het gelijk door Teun Verberk die fraai scoorde. Excellent trok de wedstrijd in de tweede helft volkomen naar zich toe. Uiteindelijk werd het 4-1 door een puntgave hattrick van Frans Cuppers.

SV United – EGS’20 2-2
De nieuwe fusieclub heerste in Wanssum, maar vergat de score op te voeren. De stand van 2-0 (twee maal Timo Bongaards) na 45 minuten was te mager volgens trainer Remco Ten Hoopen: “We moeten daar echt uitlopen. Deze ploeg is geen topper. We moeten daar echt winnen maar dat hebben we verzuimd. Na rust verloren we de controle en kwamen niet meer in de wedstrijd en kwam SV United terug naar 2-2. Heel jammer, er had meer ingezeten.”

Vitesse’08 – Germania 7-1
Met een dikke zevenklapper werd Germania weer naar Groesbeek gestuurd. De 4-0 ruststand sprak al boekdelen over de krachtsverhouding op De Heijkuul. Na rust kwamen daar nog eens vier treffers bij waarvan één voor de bezoekers. Koen Wijnen maakte de eerste twee goals en daarna scoorden Gijs Diebels en Koen Wijnen. Bjorn Hendriks maakte 5-1 en 6-1, Lorenzo Ribbink de 7-1. Trainer Ales Jurcik: “We overrompelde deze ploeg volkomen. Met de rust was het 4-0 en dat is de partij gelopen. Na rust rustig verder gebouwd naar deze ruime score.”

Derde klasse D:
Vitesse'08 - Germania 7-1
SV United - SGS'20 2-2
Excellent - Hapse Boys 4-1
Ysselsteyn - FC Schadewijk 2-0
Handel - Rood Wit 0-1
Boekel Sport - Nooit Gedacht 1-1
Margriet - Groesbeekse Boys 2-0

Volgende week:
Groesbeekse Boys - Ysselsteyn
Rood Wit - Margriet
FC Schadewijk - Excellent
EGS'20 - Vitesse'08
Nooit Gedacht - Handel
Hapse Boys - Boekel Sport
Germania - SV UnitedMeer berichten