Geen publiek bij sportwedstrijden, maar er zijn uitzonderingen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Supporters bij OKSV - MOSA&#39;14. De komende drie weken is dat niet meer toegestaan.</p>

Supporters bij OKSV - MOSA'14. De komende drie weken is dat niet meer toegestaan.

Geen publiek bij sportwedstrijden, maar er zijn uitzonderingen

  •   keer gelezen   Sport

De komende drie weken is er geen publiek toegestaan bij sportwedstrijden. Het moet echter nog blijken of de weken/maanden daarna de toeschouwers wel weer welkom zijn. Een onzekere toekomst dus...

Publiek is sinds dinsdag 29 september 18.00 uur niet meer welkom. Niet bij de profs, maar ook niet bij de amateurs. De kantines moeten dicht blijven. De overheid wil de komende tijd dat er geen grote groepen mensen bij elkaar komen.

Toeschouwers
Er zijn natuurlijk wel een hoop vragen. De overheid heeft daarom wat duidelijkheid verschaft. Zo mogen bijvoorbeeld ouders niet meer naar hun kind komen kijken. Maar als ze bij uitwedstrijden van jeugdleden tot en met 17 jaar als chauffeur fungeren, vallen ze onder teambegeleiding. In dat geval mogen ze wel kijken naar wedstrijden. Als ze hun kind naar de eigen sportaccommodatie brengen, dan mogen ze niet komen kijken.

Sportteams
Sportteams mogen bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Na afloop geldt er echter de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen voor sporters vanaf 13 jaar. Sporters moeten de accommodatie zo snel mogelijk verlaten.

Afgelastingen
Gaan de sportwedstrijden eigenlijk wel door de komende weken? Iedere bond moet dat gaan bekijken, geeft de overheid aan. “Het is aan de sportsector om te bepalen welke consequenties de maatregelen hebben voor het doorgaan van wedstrijden en competities.”

Meer berichten