Mark werd voor de eerste keer Nederlands Kampioen Run-archery.

Zeelandse Mark Nederlands Kampioen Run-archery

Sport 717 keer gelezen

UDEN/ZOETERMEER | In het Westerpark in Zoetermeer werd afgelopen zaterdag het NK Run-archery gehouden. De wedstrijd werd goed georganiseerd met tal van Corona maatregelen die duidelijk waren uitgelegd en opgevolgd. Van handboogsportvereniging Concordia Zeeland nam Mark van Tiel deel aan het NK en kwalificeerde zich voor de A-finale.

In de finale nam Mark dankzij foutloze schietbeurten halverwege de leiding en stond die niet meer af. Hij werd voor de eerste keer Nederlands kampioen Run-archery.

Run-archery
Run-archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen. Er worden 4 rondes van 1 km hardgelopen waarbij na elke ronde vier pijlen worden geschoten op een hit-miss doel. Elke misser kost een strafrondje van 100 meter. De loopronde was erg uitdagend doordat het gras glad was van de overvloedige regen en de hoogteverschillen.