<p>Een trotse Jens in het shirt van zijn favoriete club. (foto: Tom Bode/Feyenoord Media)</p>

Een trotse Jens in het shirt van zijn favoriete club. (foto: Tom Bode/Feyenoord Media)

Jens (14) is hét eSports talent van Feyenoord

  •   keer gelezen   Sport

UDEN | Zo breng je de saaie coronatijd door met het spelen van de voetbalgame FIFA, en zo maak je ineens deel uit van het team van Feyenoord eSports. Het klinkt als een droom voor iedere jongen van 14, maar voor Jens van den Akker uit Uden is het werkelijkheid. Het talent werd door de Rotterdamse club onlangs gekozen als nieuwste versterking voor het Feyenoord eSports-team. 

door Temmie van Uden

eSports staat voor het competitief spelen van computerspellen in de vorm van competities of toernooien. “Ik begon in de coronatijd veel FIFA te spelen”, vertelt Jens. “Ik dacht: ik kan een gokje wagen, en ging meedoen aan toernooien.” Dat pakte goed uit. Hij begon op te vallen bij de club toen hij meerdere Feyenoord FIFA-toernooien en het Kameraadjes FIFA-toernooi won. Daarnaast bereikte hij de halve finale van de Feyenoord eLeague. “Ik werd gescout, er volgden gesprekken en sinds een paar weken maak ik deel uit van het eSportsteam van Feyenoord. Het is natuurlijk maar gewoon een hobby van me, dus het is wel heel vet dat ik nu voor Feyenoord mag uitkomen.”

Rustig blijven
Als jong talent mag hij nog niet meedoen met de eDivisie, de Nederlandse competitie voor spelers van FIFA, of internationale competities. “Dat kan pas vanaf je 16e. Ik train nu veel online en ‘moet’ ieder weekend 30 potjes spelen, waarvan ik er zoveel mogelijk moet zien te winnen. Daarmee kan ik punten verzamelen, waardoor ik steeds beter word.” Wat is nou het geheim van een goede eSporter? “Naast het snelle vingerwerk is het belangrijk om rustig te blijven en je te concentreren. Daarnaast is het de kunst om een zo sterk mogelijk team samen te stellen.”

Droom
Jens is trots dat hij ‘zijn’ club mag vertegenwoordigen. “Ik ben al van jongs af aan Feyenoord-supporter. Ik had geen keus met een vader uit Rotterdam”, lacht hij. “Dit is een droom die uitkomt. Ik kijk er ook naar uit om met de andere eSporters samen te werken en alles te geven in de Weekend League.” Met deze motivatie hoopt hij uiteindelijk over een paar jaar in de eDivisie te spelen, de Nederlandse competitie voor spelers van FIFA. Een ding weet hij zeker: “Ik krijg deze kans en die ga ik verzilveren.” Wil je Jens volgen? Dat kan via zijn Instagram:
jensvdakker_.

Meer berichten