<p>Vrij tennissen en trainen blijft mogelijk.&nbsp;</p>

Vrij tennissen en trainen blijft mogelijk. 

Tenniscompetities stopgezet, dubbelen mag toch

  •   keer gelezen   Sport

REGIO | Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal Coronabesmettingen een halt toe te roepen. De horeca moet sluiten, de maximale groepsgrootte wordt teruggebracht en amateursportwedstrijden zijn verboden. Tennissen blijft wel mogelijk, al worden de competities stopgezet. In tegenstelling tot wat premier Rutte dinsdagavond zei tijdens de persconferentie mag we wel gedubbeld worden. “Dubbelen bij tennis kan, mits er altijd 1.5 meter afstand op de baan wordt gehouden”, aldus de KNLTB.

De KNLTB respecteert het besluit van de overheid om sportwedstrijden niet meer toe te staan. “Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Om het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen te verminderen is het volgende van toepassing”, laat de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond weten. 

De regels die vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur gelden, zien er als volgt uit: 

- We hebben besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Reguliere open toernooien en Junioren Tour toernooien kunnen niet doorgaan.

- Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal. De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer). 

- Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten. 

- Publiek is niet toegestaan.

Dubbelen
“Dubbelen bij tennis (en padel) kan mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee”, meldt de KNLTB. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Voor individuele buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1.5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes en zij niet mengen.

Meer berichten