Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Berghem Sport - Best Vooruit. (Foto: Jo van Herpen)</p>

Berghem Sport - Best Vooruit. (Foto: Jo van Herpen)

KNVB blijft hoop houden op hervatten van competities in Categorie A

  •   keer gelezen   Sport

De KNVB heeft een routekaart voor het amateurvoetbal gepresenteerd. Het doel van de voetbalbond blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen. 

Voor de categorie A ziet de KNVB nog kansen om de eerder gestarte competities dit seizoen te hervatten als de eerste seizoenshelft nog kan worden uitgespeeld. Eerdere wedstrijden zijn dan niet voor niets gespeeld en promotie/degradatie zijn nog mogelijk. Als het risiconiveau zakt van ‘zeer ernstig’ naar ‘ernstig’ dan kan kunnen volwassenen weer volledig trainen met maximaal een elftal. Ondanks alle onzekerheden blijft er dus de optie dat de competities in de categorie A alsnog afgerond kunnen worden. De KNVB hanteert een uiterste startdatum in het speelweekend van 10 en 11 april. De minimale voorbereidingsperiode is -vanaf risiconiveau ‘ernstig’- 4 a 5 weken. Dat moet dus vanaf 10 maart mogelijk zijn. De KNVB wil de competities voor de jeugd in de categorie A hervatten uiterlijk op 17/18 april. Omdat jeugdteams zonder beperkingen kunnen trainen, is een korte voorbereidingsperiode van 2-3 weken voldoende. Voor het zaalvoetbal is een uiterste startdatum van 19 april. Als tijdens de persconferentie van 23 februari bekend wordt dat afschalen naar ‘ernstig’ niet mogelijk is, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat.

Perspectief
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “De routekaart van het kabinet geeft perspectief aan volwassenen om bij een eerstvolgende versoepeling weer zonder beperkingen te kunnen trainen. Ondanks alle onzekerheid, blijven we daarom de optie openhouden voor onze hoogste amateurteams om dit seizoen alsnog af te ronden. We willen niet onnodig opties uitsluiten, zeker als dit de eerdere sportieve prestaties teniet doet en we voor het tweede achtereenvolgende jaar geen promotie/degradatie hebben. We willen het liefst het seizoen met een competitieve eindstrijd afsluiten en de tijd zal leren of dat mogelijk is.”

KNVB Regio Cup
Als de competities niet worden hervat, dan stromen teams uitkomend in de categorie A door naar de gisteren aangekondigde KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Alle teams in de categorie B** veld en zaal en pupillen gaan al over naar de KNVB Regio Cup.

Meer berichten